Kıbrıs'ta Eylem!

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,732
Kıbrıs
Bugün Başkent Lefkoşa'da ilginç bir eylem vardı.KKTC'de Hayvan Üreticileri ve Besicileri derneği traktörlerle KKTC meclisinin kapısına dayandılar.Meclis'in giriş,çıkış kapıları traktörlerle kapatıldı.Kompresörlerle meclise süt sıkıldı ve yumurta atıldı.Polis orada,artı askeri çevik kuvvet orada.Eylemciler araçlarla Meclis bahçesine girmeye
çalışınca kısa bir arbede yaşandı.Dernek başkanını başbakan derhal kabul etti.Görüştüler ama anlaşamadılar.Sağanak yağmur altında eylem bu gece
sabaha kadar devam edecek.Toma yok,boyalı tazyikli su yok.Gaz yok,copla dayak atmak yok.Polisin kafasına süt sıkılıyor ama tepkii olarak vurulan yok.Birden aklıma Türkiye'deki eylemler geldi.Türkiye'deki siyasilerin
Kıbrıslılardan bu konuda alacakları çok ders var.
 

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
880
3,912
İzmit
Ben Kıbrıs'ta 6 yıl çalıştım sayabileceğim yığınla olumsuz yönleri var ancak İngiliz yönetiminden kalma medeni yönleri bizler için ulaşılacak amaçlar olmuş ne yazık ki, Trafikteki araçlar sorgusuz sualsiz sağdan gelen araca yol verirler, yayanın yola gölgesi düşse durup yol verirler, suç oranı bizle karşılaştırılamaz bile.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Bizim Osmanlı devrinden gelen bastırılmış ve sindirilmiş halk kimliğimizi hâlâ kendi iktidarları için sürdürmek ve doğrunun bu olduğunu sanmamızı isteyenler mevcut. Halk olarak silkinmemiz ve gösteri ve protesto hakkının da anayasal bir hak olduğunu anlamamız gerekiyor. Biz Avrupa medeniyetini onların kaşı gözü veya Helga'ların bilmemneresi için istemiyoruz, bu tür medeni uygulama ve anlayışların herkeste oturması için istiyoruz...
 

ikarus75

Aktif Üye
31 Ağu 2011
358
507
Kıbrısı ve Kıbrıslıları anlamak için adada bir süre yaşamak lazım.Sene 1995 bir milli maç galibiyeti sonrası (ki o zamanlarda zor kazanırdık), Magosada birleşmiş milletler askeri üssünün önünde İstiklal Marşımızı okuyup biraz olaylar çıkarmıştık:)KKTC polisi olay yerine geldi biz Türkiyelilerin dağılmamızı anons ederken, kalabalıktanda araçları ağır ilerliyordu birden polis arabasının arka camından bir bira şişesi girdi cam tuz buz.Atan bir Türk öğrenci arkadaşımızdı muhtemelen.Polisler indi etrafa baktı inanın hiç bir şey yapmadan yollarına devam ettiler.

İngilizler adada yüz seneden az kalmışlar ama tüm kanunlarını kültürlerini çok çabuk Kıbrıslılara kabul ettirmişler.Biz dörtyüz seneye yakın bu adayı elimizde tuttuk ama inanın Kıbrısta Kıbrıslıların aksanlı Türkçelerinden başka size yakın gelen hiç bir şey yok.

Kıbrıs küçük bir yer her nekadar bize ters gelsede halkı bize göre çok daha medeni yaşıyor.Üç kıtada at koşturduk eyvallah ecdadın yaptığı güzel şeylerde var ama ne balkanlarda ne Arap topraklarında nede Afrikada bize ait çok az şey var.Kendimize has mimarimiz olmamış,yazımız Türkçe değil sanat ve bilim yok denecek kadar gelişmemiş bir devletimiz olmuş.Kendi anakarasındaki insanlarını bile aydınlatamamışken feth edilen yerlerden çokda fazla bir şey beklememk lazım.Keşke böyle olmasaydı.
 

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
264
1,450
Türkiye'deki siyasilerin Kıbrıslılardan bu konuda alacakları çok ders var.


Yakın zamanda, Kıbrıs'ta yaşanmış gerçek bir olayın anlatıldığı tamamı Kıbrıs'ta çekilen Halam Geldi isimli filmi seyretmiştim. Nutkum tutuldu, insanlığımdan utandım.
Olaylara karışanlar KKTC kanunlarına göre yargılanıp tutuklanıyor ama kısa bir süre sonra Türk ceza kanununa göre yeniden yargılanıp tekrar aramıza salınıyorlar.

Bizden ama bir o kadar da farklı naif bir kültürü olan insanların arasına barış harekatı sonrası göz yumulan plansız göçlerle, konuşurken bile yüzümüzün kızardığı, örf, adet, anane, töre kılıfı adı altında yürütülen sapkınlıkları da ihraç etmişiz.
 
Son düzenleme:
Üst