Escobar’ı Deviren MUHBİR

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,880
52,465
Kendi Koltuğunda
Escobar’ı Deviren MUHBİR: Robert Mazur
[url=http://hizliresim.com/WgNN9P][/URL]

Robert Mazur’un uyuşturucu baronu Pablo Escobar’a hizmet eden bankacıları, yozlaşmış politikacıları, vergi kaçakçılarını ve teröristleri nasıl deşifre ettiğinin hikayesini anlatan bu kitap gerçek bir ajanın gerçek yaşam öyküsüdür ve “gerçek” bütün kurgulardan çok daha nefes kesicidir.

“Bilgiye ulaşmak için uyuşturucuyu değil parayı takip etmeli”

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük uyuşturucu kartelinin baronu olan Pablo Escobar’ın çelikten kalesine sızmayı başaran ve bu büyük suç imparatorluğunun yıkılışını başlatan ajan Robert Mazur’un nefes kesici öyküsünü anlatan “Escobar’ı Deviren MUHBİR” adlı kitabı Beyazbaykuş Yayınları’ndan çıktı.



muhbir

Önümüzdeki aylarda Türkiye’de de vizyona girecek olan Bryan Cranston’ın başrolünü oynadığı “The İnfiltrator” filmine ilham olan “Escobar’ı Deviren Muhbir” adlı bu otobiyografik polisiye, beyazperdeden önce Türkçe çevirisiyle kitabevi raflarındaki yerini aldı.

Yıllarını “Medellin Karteli”nden bilgi sızdırarak geçiren Robert Mazur’u arkadaşlık ettiği kara paracı işadamları ve bankacılar “Bob Musella” ismiyle tanıdılar.

Ajan Robert Mazur, bu çelikten kartelin içine bir mafya babası olarak sızdı. Suç dolu bu dünyanın bütün raconlarını biliyordu. Karda yürürken ardında ayak izi bırakmadı. Kimse onun bu dünyaya ait olmadığını fark etmedi. Gecesine bin dolar ödedikleri lüks otel süitlerinde partiler verdiler, dünyanın en iyi şampanyalarını içtiler, Rolls-Royce’larını sürdüler ve özel uçaklarla seyahat ettiler. Fakat bütün bunlar olurken Ajan Robert Mazur’un kayıt cihazı hep çalışıyordu. Etrafında işlenen bütün suçları kaydediyordu.

Robert Mazur’un uyuşturucu baronu Pablo Escobar’a hizmet eden bankacıları, yozlaşmış politikacıları, vergi kaçakçılarını ve teröristleri nasıl deşifre ettiğinin hikayesini anlatan bu kitap gerçek bir ajanın gerçek yaşam öyküsüdür ve “gerçek” bütün kurgulardan çok daha nefes kesicidir.
Bryan Cranston'ın başrolünde oynadığı bir Hollywood prodüksiyonu "The Infiltrator"a ilham veren gerçek yaşamöyküsü.

Robert Mazur yıllarını Medellin kartelinden bilgi sızdırarak geçirdi. Yıllarca arkadaşlık ettiği kara para aklayan işadamları, bankacılar onu Bob Musella olarak tanıdılar. Sözde zengin, filmlerdeki lüks hayatı yaşayan bir mafya üyesiydi. Hep beraber geceliği 1000 dolar olan otel süitlerinde partiler verdiler, dünyanın en iyi şampanyalarını içtiler, Rolls-Royce'larını sürdüler ve özel uçaklarla seyahat ettiler. Ama Mazur'un Armani takım elbisesi ve Renwick çantasının içindeki bant sürekli işlenen suçları kaydediyordu.

"Muhbir" Mazur'un uyuşturucu mafyasına hizmet veren bankacıları, yozlaşmış politikacıları, vergi kaçakçılarını ve teröristleri nasıl deşifre ettiğinin hikâyesi, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kartellerinden birinin yükselişi ve düşüşünü anlatan, inanılmaz bir modern tarih dersidir.

Ancak bir hayal ürününde olabilecek tehlikeli yalanlar, iş üstündeyken yakalanma ihtimalleri, kıl payı kaçışlarla dolu "Muhbir"i nefes nefese okuyacaksınız...
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 464

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Beyaz Baykuş

İNDİR
 
Üst