Sihirbazlar Kralı Mandrake Sayı 06 Ölüm Şatosu-Canlı Mumya(12.03.1968)Bilge Şakrak

12 Şub 2010
15,006
543,642
G_ne_Mandrake_06_01.jpg




Bilge Şakrak tarafından Yeni Resimli Güneş Haftalık Mecmua serisi içinde 1968 yılında yayınlanmış olan 6 sayılık Sihirbazlar Kralı Mandrake serisi, bu paylaşımla tamamlanmış oluyor.

Sahibi Bilge Şakrak olarak görünmesine rağmen asıl sahibi olan Adnan Şakrak, çizgi roman yayıncılığımızda en önde gelen isimlerden birisidir.

Bazen perde arkasında kalarak Asım Şakrak veya Bilge Şakrak sahipliğinde çok sayıda çizgi roman yayınlamıştır.

Yine Sait Yurdagül'ün sahipliğini yapmış olduğu ve sayısız çizgi roman yayınlamış olan Yurdagül Yayınlarının da perde arkasındaki asıl sahibinin de Adnan Şakrak olduğunu Yener Çakmak üstadın anlatımıyla öğrendim. Sait Yurdagül, Adnan Şakrak'ın yanında çalışan bir kişiymiş.

Yine Bilgi Yayınları adıyla pek çok çizgi roman yayınlayan yayınevinin de sahibi Adnan Şakrak'tır.

Bu seride yayınlanan Mandrake maceraları, Tahsin Demiray'ın yayınlamış olduğu ve Çizgi Diyarı'nda paylaşımını sürdürmekte olduğumuz HAFTALIK ALBÜM isimli dergide de yayınlanmıştır.​
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Abdullah ın sağ kolu sanki sırtından çıkma gibi :Z sağol Haluk abi :) Diyar; gerçekten çizgi roman okulunu mokulunu aştı, üniversitesi oldu, bu fakülte okunur :D
 

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,071
"Bilgi,Yurdagül,Bilge Şakrak,Şilliler ve Nil Yayınevleri" arasında bir yakınlık olduğunu tahmin ediyordum.Güzel paylaşım ve bilgi için teşekkürler.
 
Üst