Yalnız Kurtlar - Warhammer 40k Lone Wolves

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Yalnız Kurtlar - Warhammer 40k Lone Wolves (Çeviri ve Balonlama)

899833.jpg


Warhammer 40K evreni, pek çok oyuna, kitaba ve popüler kültür öğesine ev sahipliği yapmanın dışında bir o kadarına da ilham kaynağı olmuştur (en bilineni Starcraft). Esasında hakkında söylenecek çok şey var ancak burada çok kısa bir ön bilgi vermekle yetineceğiz.

40K evreninde, insanlık 40.000 yılında evrenin çok büyük bir kısmına yayılmıştır. Ancak evrende yanlız değildir ve vahşi kaçık orklar, undead benzeri necronlar, yaratığımsı tyranidler, elfe benzer ancak sinsi ve tehlikeli eldarlar ve demonların pençesine düşerek bozunmuş kaos insanları ile sürekli savaşıp durmaktadır.

Bu savaşlar da pek çok gezegende ve güneş sisteminde, ordular dolusu olarak milyarlarla ifade edilen sayılarda olmaktadır. Bu savaşlarda da insan ordusunun elindeki en büyük silah Space Marines-Adeptus Astartes olarak da bilinen seçilmiş ve insanlığın imparatoru olan efsanevi güçlere sahip İmparator`un genlerini taşıyan değişime uğramış askerlerdir.

Space Marine`ler ise bölüklere ayrılmışlardır. Bunların en bilinenlerinden biri de kuzeyli vikingler/barbarları andıran stile sahip olan Space Wolves(Uzay Kurtları)`tir.

Bu seçilmiş askerler inanılmaz bir talim alıp her şeyi silah olarak kullanmanın yanı sıra esas silahları tabancalar ve testereli kılıçlardır. Ayrıca boyları 2.40 civarında, kiloları ise 200 kg`ı bulmaktadır. Zırhlarla bu sayı çok daha fazla artar. Buna ek olarak vücutlarında normal insanlarda bulunmayan bazı iç organlar daha mevcuttur.

İşte bu kitap, Uzay Kurtları`na kısa ancak önemli bir bakış atmamızı sağlıyor. Serilere yeni başlayanlar için müthiş bir cesaret ve güç gösterisi sunuyor.

İyi okumalar.

Çeviri : Shevarash
Balonlama : vkopuzoglu
Düzenleme : The_DarknesS


 
Son düzenleme:

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Herkesten özür diliyorum, kendi içimizde ufak bir yanlış anlaşılma olmuş ve çeviride bir kaç değişiklik var. Moderatörler başlığı silerlerse sevinirim.


Sevgili dostum, çevirdeki değişiklikler düzenlenerek link yenilendi. Böyle bir eseri forumumuza kazandırdığınız için teşekkürler. Yine harika bir çeviri olmuş. Volkan'da balonlamada çok güzel bir iş çıkartmış.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Teşekkürler arkadaşlar yoğun bir emekten sonra Türkçemize bu güzel eseri kazandırdığımız için mutluyum umarım beğenirsiniz.
Bu arada The Darkness beğendiğine sevindim naçizane elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Teşekkürler, beğendiğinize sevindik. Farklı ve çekici bir atmosferi olan serilerdir, daha fazla kişinin Warhammer 40k evreni ile tanışması dileğiyle...
 

dragut

Yeni Üye
29 Eki 2009
22
2
Aslında namını çok duydum gerek frp oyunu olarak gerekse kitapları olarak.Azda olsa evrene giriş hikayelerini okumuştum.Keşke kitapları türkçe olarak çıksa dediğim evrenlerden birisiydi büyük bir zevkle okuyacağım sizin sayenizde.Emeğinize ve çabalarınız için çok teşekkür ederim.
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
İyi ki yer değiştirmişsiniz!
Yahu ben bunu nasıl kaçırdım?
Kendime kızdım valla:)
İşçilik iyi hikaye iyi ortaya konan emek ise mükemmel!
Hepinize ayrı ayrı en içten teşekkürlerimle...
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Vaay güzel olmuş evet hala bu çizgi romanı keşfetmeyen kaldı mı yahu? Hele senin gibi çizgi roman avcısı birinden hiç beklemiyordum bunu :d
Şaka bir yana afiyet olsun abi beğendiğine sevindik:rolleyes:

Ayrıca başka yapmak istediğin varsa sadece söylemen yeterli biliyorsun seve seve yardımcı olurum.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Teşekkürler ancak dezocan11 ile (kuzenim) kalıcı görünen bir iş birliğine başladık, ayrıca elimin altında bir şeyleri geciktirdiği zaman gönül rahatlığı ile dövebilirim :D
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
puhahaha :d pıçağımı hazırda tutuyorum diyorsun yani acıdım şimdi kuzenine hangi şartlar altında balonlama yapıyor o yav ?:eek::D
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,365
İzmir
Bana biraz Game of Thrones'u anımsattı. Winter is coming... Çok teşekkürler, ilginç bir kitap. Comicsçi mi oldum artık ne?
 
Üst