Serüven Çizgiroman Araştırmaları Dergisi - Sayı 4

tayyare

Yönetici
22 Nis 2019
868
16,201


(MediaFire - 283MB - cbr - 300dpi - 114 sayfa + 1 adet kart)



Aksi belirtilmedikçe kendi taramalarımdır. Bir hata görürseniz bu başlık altına belirtin lütfen, ilk fırsatta düzeltirim.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Sevgili dostum çizgi roman kültürü dergileri bu işin en güzel yanları...
Sayende oldukça düzgün bir arşiv elde ediyoruz.
Teşekkür ederim.
Birde "TAM MACERA" diye bir dergi vardı.
Daha önce paylaşıldı mı hatırlamıyorum.
Umarım o da tamamlanır.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,672
İstanbul
Sanki her sayı öncekileri aşan, giderek çıtayı yükselten bir içeriğe sahip. Her bir yazı ayrı ayrı ilgiyi hak ediyor ve biz çizgi roman severler için muazzam tatlar içeriyor.

Bu sayıda bir de Türkiye'de çizgi romanın en önemli sorunu temalı bir tartışma başlatılmış ve herkes bulunduğu cepheden yanıtlar vermiş. Benim bu soruya yanıtım çok özetle üreten ve tüketen arasındaki sinerjinin ve geri beslemenin yaratılamamış olması diye yanıt verirdim. Serüven Dergisi gibi muazzam bir derginin uzun ömürlü olamamasının ardında da böyle bir gerekçe yattığını zannediyorum. Bu tür dergilerin en büyük sorunu maddi olanaksızlıkları bir yana ayırırsak "yedekli içerik üretimi" ve "nitelikli üretken yazar" eksikliği olabilir. Serüven için bu ikisi bir handikap yaratmamıştır düşüncesindeyim. Tabi, maddi meseleleri bilemiyorum. Bu dergiye emek verenlerin bir maddi beklentisi olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum ama tersine cepten gidiyorsa bu bir süre sonra tahammül edilebilir olmaktan çıkacaktır. Bu da bahsettiğim sinerjinin maddi boyutu. Her neyse; bizim çizgi romanımız da bu... Bu tarihi yazanlara teşekkür etmemiz gerek.

Levent Cantek "editoryal yazısının" sonunda "Bir şarkı isteme hakkımız olsaydı, yazıyı Simon and Garfunkel'in İngilizce sözlerle meşhur ettiği El Condor Pasa ile bitirirdik..." demiş. Bu isteğini yıllar sonra biz yerine getirelim. Ona ve dergiye katkı sunan tüm yazar ve çizerlere gelsin:

youtube.com/watch?v=pey29CLID3I
 
Üst