Şerif Tay Yayınları Sayı 01

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
erif-Say101.jpg


Şerif Buck John'un maceraları pek çizgiromanseverler tarafından tutmasa da,
damağınızda hafif bir nostalji tadı bırakacaktır.
Bu sayının taraması emre tarafından yapılmış.
Kit Carson isimli bir western macerası da dolgu çizgiromanı olarak kullanılmış.
Devamında bir kaç sayı daha okuyabileceğiz.




 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Çok güzel bir western,elinize sağlık çok teşekkür ederim.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Aslında çizgisi çok kaliteliymiş. Ama sadece çizgi kalitesi turmasına yetmemiş.
 

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
630
3,284
Paylaşım için teşekkür ederim.

Bu derleme hikaye silsilesinin ilk sayısındaki ikinci konunun ismi Vahşi Güzel’dir.

Dağdan İnme(Fatma Girik'in filmi) gibi isimli filmleri anımsatabilen bu ilginç isimde güzel olanın vahşi olması kızılderili olması ile ilgilidir(kaçakçıların da tanımladığı gibi). Tabi bizde ki durumda köylülük aşağı görülmektedir ama burada derisi kızıl olan insanlar aşağı görülmektedir.

Hikayenin orijinalini de okumak isterdim, ama sondaki ifade oldukça ilginçtir: ‘’ Bir kızılderili gibi düşünmemelisin. ‘’. Hikayenin başından itibaren Kit Carson bu kızın, giyinmesi ve davranışlarının aksine kızılderili olmadığını sürekli telkin etmiştir ki Türkiye’de bir zamanlar star olan Buffalo Bill maceralarından hatırladığımız gibi kızılderilileşme büyük bir tehdittir ve insanı zehirler...; kız kendi seçtiği bir hayatta güvenli kalmaya çalışmaktadır ve bu nedenle Kit Carson kahramanlığını konuşturup ona kızılderili olmadan da güvende kalabileceğini telkin etmiştir.

Amerika’da üç tip temel ırk vardır, antropolojik anlamda olmayan, beyazlar, siyahlar ve hispanikler. Dolayısıyla bu üç farklı tip gruplaşmayı gerektirmektedir, eskide olduğu ve yine olacağı gibi. Örneğin bu sonu oldu bittiye getirilmiş hikayedeki tüm tanımlamaların benzerleri Vietnamlı kadınlar için de söylenmiştir, aynı ‘’ iyiler her zaman galip gelirler ‘’ denmesi gibi ki buradaki iyiler Good Guys’tır.

Bu hikaye bana Yellowstone Kelly’i hatırlatmıştır ve belki de o kızılderili o filmdeki aktristir. Tabi bu öykü farklıdır ve ‘’ Vahşi Güzel ‘’ deki konu biraz daha Tex’in içeriğine yakındır.

ZLi8IiwZ_o.jpg

OtD6ajPq_o.jpg
 
Üst