Robin Hood (One Shot)

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,393
İstanbul
ROBIN HOOD

Schwager Comics
Hikaye: Ramon De La Fuente
Çizimler: Ramon De La Fuente
Çeviri: SenSei
Balonlama: SenSei
Yıl: 1995
Dosya Türü: cbr
Bölüm Sayısı: One Shot
Sayfa sayısı: 59
Tür: macera, aksiyon
Renkli

Robin Hood, İngiliz halk hikayelerinde -10. yy.'da ortaya çıktığı tahmin edilen- mevcut olan, belki gerçek olan bir hayduttur. Robin Hood hakkındaki bir çok kaynak, O'nu en çok Fulk FitzWarin isimli bir Norman soylusunun Kral John'a karşı olup haydut olmasıyla bağdaştırır. İlk Robin Hood hikayelerinde haydutun düşmanı şeriftir, ancak şerif bu role sadece görevi vesilesi ile katılmaktadır. Ancak daha sonraları şerif despot, görevini kötüye kullanan, topraklara saldıran, yüksek vergilendirmenin yanı sıra fakirlere kötü davranan biri olmuştur. Bazı hikayelerde de Prens John'düşmanıdır ve bazen de yanlış olarak Aslan Yürekli Richard düşmanıdır. Robin Hood'un en eski hikayelerinde; O bir çiftçidir. Daha sonraki hikayelerinde de bir soylu olmuştur. Hatta bazı hikayelerinde Haçlı Savaşlarına bile iştirak etmiştir, savaşlardan geri döndüğünde de şerif topraklarını alıkoymuştur. Hikayeler Robin Hood sayesinde İngiltere'nin en ünlü ormanlarından biri olan Sherwood Forest'da geçmektedir. Bu orman da Nottinghamshire'da bulunmaktadır.Robin Hood bir çok film, kitap, çizgi dizi ve oyunlara konu olmuştur. Robin hood'un en iyi yardımcılarından biri Küçük John dur.

file

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,094
Sevgili SenSei forumumuza hoşgeldin,çok güzel çeviri ve balonlamaların olduğunu biliyorum bütün paylaşımların ve emeklerin için teşekkürler,devamlarının olması dileğiyle sağol
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,806
Aramıza hoşgeldin üstad. Eline emeğine sağlık. Balonlama ve çeviri işlemleri gerçekten meşaket ister. Sağolasın...
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,953
ordu-turkey
sensei seni burda görmek çok mutlu etti umarım senin gibi çr seven herkes yek bir çatı altında beraber olur ve eksik hiç bir kitap kalmaz.hayırlı ve zevkli paylaşımlar dilerim.
 

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,164
Bu büyük emek için geçte olsa teşekkürlerimi sunayım.
Dostum bu büyük emek isteyen paylaşım için çok teşekkürler.
 
Üst