Stalingrad Khronika İkinci Bölüm (Çeviri & Balonlama)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,232

Stalingrad Khronika İkinci Bölüm (Çeviri & Balonlama)
Stalingrad Khronika Seconde Partie (Fransızca)
Stalingrad Khronika Part Two (2011) (İngilizce)


Çıkış Yılı: 2013
Senaryo: Sylvain Ricard
Resimleyen: Franck Bourgeron
Renklendirme: Claire Champion
Çeviri & Balonlama: scanfan
Yayıncı: Dupuis (Fr) Aire Libre koleksiyonu
65 sayfa (2. cilt), 109 MB, 2560 px, CBR
Fontlar: Arial, Times New Roman (kapak); CCWildWords (balonlar)


52157290870_b85f9b344b_o.jpg

(MediaFire)



Bazı savaşlarda askeri disiplini korumak amacıyla "Bariyer Birlikleri" diye bir ünite oluşturulmuş. Diğer adlarıyla "Engelleme Birlikleri", "Blokaj Birlikleri" veya "Geri Çekilme Karşıtı Müfrezeler". Ana kuvvetlerin gerisinde konuşlandırılan bu birliklerin görevi askerlerin savaş alanından kaçışını önlemek, casusları, hainleri, kışkırtıcıları, sabotajcıları ve kaçakları yakalamak ve cepheden panikle çekilen birlikleri geriye göndermekti. Bunlar daha çok ordusunda etnik grupların mevcut olduğu totaliter rejimlerin ordularında sadece savaş zamanı oluşturulmuş. Literatürde en çok da 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği ordularında oluşturulan bariyer birliklerine yer verilmiş. Bu uygulama ilk kez 1918'de Troçki'nin emriyle başlatılmışsa da 2. Dünya Savaşı sırasında bu kez Stalin'in emriyle (Stavka Direktifi) oluşturulmuş bu birlikler Lavrenti Beriya'nın başında olduğu "İçişleri Halk Komiserliği" (NKVD) tarafından sert emirlerle sevk ve idare edildiler. Görevleri her ne pahasına olursa olsun cephenin parçalanmasını önlemekti. Bu nedenle ayrıca "ceza taburları" da kullanıldı. Kaçaklar yakalanıyor, tutuklanıp yargılanıyor, bir kısmı idam ediliyor, geri kalanlar birliklerine, aktif göreve iade ediliyordu. Sürekli yayınlanan ilave direktiflerle cezalar ağırlaştırılıyor, hatta kaçanların doğrudan vuruldıkları da oluyordu. Bu birlikler 1944'te yine Stalin tarafından resmen lağvedilmiş.

İşte bizim albümümüzde de böyle bir manga var, bunlar aynı zamanda bu albümün yeni karakterlerini teşkil edyorlar: Saşa, Georgi ve Vasili. Bunlar da dramatizasyon gereği çok farklı karakter yapılarında askerler. Kimisi saf, kimisi uyanık, kimisi kısmen dürüst vs. Kaçakları uyarmadan vurdukları gibi, bir de onları soyuyorlar hatta yanlarında taşıdıkları kerpetenlerle altın dişleri varsa söküyorlar. Ve gerçeğe uygun bir biçimde bu manga da ceza kamplarından (Gulag) gelen katiller arasından seçilmişler. Stalin'in "Geri adım yok" direktifini de sıkı sıkıya uyguluyorlar. Birinci albümdeki kahramanlarımız (aralarına Piyotr adında pek de tekin olmayan beşinci bir eleman daha eklemlenmiştir) çatışmaların kargaşası içinde dağılmışken ve kaybettikleri film makaralarının peşinde koştururken bu mangaya rastlarlar. Aralarında bir kedi fare oyunu başlar.

İyi okumalar,
Saygılarımla.

İki Albümlük Serinin Ciltleri Şöyle:

1- Stalingrad Khronika Birinci Bölüm
2- Stalingrad Khronika İkinci Bölüm (Buradaki Albüm)

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Üretkenliğinize hayranım Sevgili Scanfan. Hem bu kadar kaliteli hem de bu kadar hızlı paylaşım nasıl yapabiliyorsunuz inanım aklım almıyor. Maşallah diyelim de nazarımız değmesin. Diyarımıza kazandırdığınız bu kıymetli eser için çok teşekkür ederim.
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
2,954
8,278
scanfan üstadın tanıtım açıklayıcı bilgilerini okuduktan sonra paylaşım yapıklarını okumak mümkün olmuyor, Destansı ve büyüleyici bir etki bırakıyor. Eline yüreğine sağlık üstadım. değerli katkılarınız için Teşekkür ederim.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,131
20,696
İkinci sayıda geldi. Yazıcımla baskı alıp tek kitap halinde okumalıyım. Teşekkürler, Scanfan.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
İkinci kitap tam bir savaş arenası oldu.
Hem de iki ülkeden çok aynı ülkenin
insanları arasındaki savaş!! Bu çarpıcı
seri için çok teşekkür ederim üstadım.
 
Üst