scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,232

D-DAY 30 – Karanlıklar Prensi 2/3 (Çeviri/Balonlama)
"D-DAY 30 - The Prince of Darkness 2/3" (İngilizce adı)
"JOUR J_30 - Le prince des ténèbres 2/3" (Fransızca adı)
Delcourt, 2017, 64 sayfa, 134 MB, CBR
Fontlar: CCWildWords (balonlar), MyriadPro-BoldCond (kapak)



DDAY30-TR-KAPAK.jpg

(Mega)
(Yandex) alternatif bağlantı

Fransızca ve İngilizce versiyonlarının kapakları.
DDAY30-ENFR-covers.jpg



Bugün de "Alternatif tarih" (what if) temalı çizgi roman serisinin 30 numaralı albümü olan "Karanlıklar Prensi (2/3)"ü sunuyorum. Bu, 3 ciltlik uzun öykünün 2'inci cildidir. İlk cildi kısa süre önce şurada sunmuştum. İkinci cildin alt başlığı da şöyle: "11 Eylül 2001: El-Kaide Amerika'ya Saldırıyor!". Macera bir sonraki 31'inci ciltle sona erecek.

Kurgu öykü kaldığı yerden devam ediyor: Başkan yardımcısı Barack Obama, 2005 yılında başkan seçilen John Kerry'yi, dizinin baş karakteri olan O'Neill'i FBI'ın başına ataması için ikna etmeye çalışırken yine bir flashback'le bu kez de 1999 yılına döneriz. Önceki albümde anlatılan ve Afganistan'da başarısızlıkla sonuçlanan bir örtülü operasyonda en yakın adamını kaybeden O'Neill, FBI'dan ayrılmak zorunda kalmıştır. Operasyonda hayatını kaybeden Sam Sullivan'ın zengin ve nüfuzlu babası mezarlıkta bir intikam yemini eder ve O'Neill'in ekibiyle birlikte, finansmanını kendisinin sağlayacağı yeni bir özel operasyonu üstlenmesini ister. Artık olay hem ABD'nin güvenliği hem de kişisel bir öç alma meselesi haline gelmiştir. Hedef yine Bin Ladin ve El- Kaide'dir. Kahramanlarımız araştırmalarını bu kez Filistin, İsrail ve Lübnan topraklarında sürdürürler ama asıl operasyon ABD topraklarında olacaktır. Örtülü bir operasyon yapılacağı için adamlarımızın yanında eski CIA elemanı Bob'un yanı sıra eski Kara Panterler Partisi'nin azılı siyahi elemanları da yer alacaktır. O'Neill'in artık resmi bir görevi olmadığı için devlete de resmen hesap vermek durumunda değildir. Benim oluşturduğum dipnotların yanında ÇN ibaresi var, diğerleri orijinalinde mevcuttu.

Sevgili dostum "hggurak"ın şahsında doğum günümü kutlayan, kutlamayan tüm diyardaşlarım için sunuyorum. Sağ olun, var olun. Aslında bugünün doğum günüm olduğu hiç aklımda değildi, bu projeye odaklanmıştım. Hggurak'ın açtığı anma/kutlama mesajları konusunu ve diğer dostların güzel temennilerini görünce bu çalışmayı hızlandırdım, bu saate yetiştirdim ve hemen sunuyorum. Aslında en az üçer kez tashih okuması yapıyordum (gene de minik imla hataları kalıyordu), bu albümde iki kez tashih okuması yapabildim. Bakalım hata kalmış mı, ben de merak ediyorum!

Hepinize keyifli okumalar dilerim.
Saygılarımla...


 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,515
Doğum gününüzde biz size hediye verecekken siz bizi mutlu ediyorsunuz. Teşekkürler üstadım.
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,011
İstanbul
Hediyeleşme kısmı tersine olmuş olsa da tekrar nice sağlıklı yıllar dilerim.
11 Eylül ile ilgili bir çok senaryo yazıldı da çizildi mi bilmiyorum.
Bunu da okuyalım görelim.
 

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
999
4,681
İyi ki doğdun,
İyi ki doğdun,
İyi ki doğdun,
Başarılarınızın devamı ile
sağlıklı mutlu nice yıllar dilerim.
...
Emek ve paylaşım için teşekkürler.
 
Üst