Ripley's Believe It or Not! - 20/7/2017

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Ripley's Believe It or Not! - 20/7/2017
Ripley'den İster İnan İster İnanma

Amerikalı karikatürist "Robert Ripley"in (1890-1949) 1918'den itibaren çizmeye başladığı bu ünlü çizgi bandın son çizeri John Graziano'dur ve bantları internet üzerinden yayımlanıyor. Ripley'in çizgilerini birebir benzeten Graziano aslında Ripley'den sonra onun çizgilerini sürdüren 7'inci ressam. Buradaki çizgi bant 20 Temmuz 2017 tarihli. Öncekinde olduğu gibi bunu da çevirirken aynı fontlardan bulup üzerine yazmayı denedim ama bulduğum fontlar güzel durmadı, beğenmedim. Orijinali muhtemelen bilgisayar kullanmadan elle yazılmış. Kaligrafisini ve orijinal sayfa düzenini bozmamak için çeviriyi dış balonların içine yazdım. Eskiden ben bunları hazırlayanların biraz kafadan attıklarını ya da abarttıklarını sanırdım. Bakalım yine atıyorlar mı diye, bugünkü "İster İnan İster İnanma" çizgi bandında çizilenlerden iki olayı merak edip araştırdım. Tamamen doğruymuş. Hattâ yer darlığından (veya format gereği) az bile yazmışlar. Çizmeye başlaman önce oldukça detaylı bir araştırma yaptıkları belli.

Bel_Itor_Not_20_Tem_2017_Bal.jpg


Gilbert_Atomic_Open.jpg

Dünyanın en tehlikeli oyuncağı olarak adlandırılan bu kimya seti 1950'de 50 dolardan satılmış, ama bu miktar bugünün 500 dolarına karşılık geliyor. Firmanın diğer eğitim kitlerinin aksine pek rağbet görmeyen "The Gilbert U-238 Atomik Enerji Laboratuvarı" bilim kiti kısa sürede raflardan çekilmiş. Bu arada kitlerden yaklaşık 5000 adedi satılmış. Columbia Üniversitesi, fizik laboratuvarları için bu kitlerden 5 adet satın almış. Radyoaktif maden cevherlerinin yanı sıra kitin içinde başka ciddi malzemeler de varmış: Pilli bir Gaiger sayacı, elektroskop, Wilson bulut odası (bir parçacık dedektörü), ionizan radyasyon ölçen bir spinthariscope vs.(Kaynak:Wikipedia)

Not: 1971 veya 72'de lise'de fizik dersinde benzer radyoaktif maddelerden (muhtemelen zayıf ışınlar salıyordu) hem de her masaya birkaç tane getirilmişti, fotoğraf filmini zarfını açmadan dışardan pozlama olayını görerek yaptırmayı amaçlamışlardı (sözle söyleselerde anlardık! Ne gerek vardı)

White_tail_sivil.jpg

Basın Haberi: ABD'deki Nüdist Kilise, Görenleri Şaşkına Çeviriyor, Virginia, Ivor’daki White Tail Şapeli (White Tail Chapel), çoğu kilisenin sahip olduğu giyim kurallarının dışına çıkarak insanların çıplak olarak ibadet etmelerine izin veriyor. Huffington Post’un haberine göre Ivor’daki White Tail Resort isimli tatil yerinde bulunan kilise, kıyafetler de dahil olmak üzere maddesel durumların dışına çıkılmasına odaklanıyor. White Tail Resort kendisini, ziyaretçilerin ibadet de dahil olmak üzere tüm aktivitelere tamamen doğal bir şekilde katılabilecekleri bir “Nudist Aile Toplumu” olarak tanımlıyor.

 
Son düzenleme:
Üst