The Savage Sword Of Conan Sayı 165 - Fareler Kenti

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,547
tnt.jpg

Değerli dostlar ,
Bugün bu seriden bir sayı daha.
Keyifle okuyun diye.



 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,476
Hakikaten çok güzel bir kapak.Bir de,bu barbar çok şanslı.Baksanıza adam kanalizasyonda bile iki adet dünya güzeli bulabiliyor...
Sevgili kardeşim paylaştığın için çok teşekkürler ederim,akşamın hayırlı olsun.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,641
İzmir
Bu sayıda İranistan Şahı zehirlenerek öldürülür. İranistan'da böylece darbe olur ve yönetimi Mullah Rampar ve mollalar ele geçirir. Mollalar yönetimi almasına karşılık sokaklarda söz sahibi olan Hassan I'Shammar yönetimindeki Kobremi Brotherhood isimli suikastçi örgütüdür. Şahın çocukları suikastçilerden kaçırılır ve İlbars dağlarına getiririr. İlbars Şahı Conan'dan çocukları korumasını ve prens tahtı alana kadar Bab-El-Shaitan şehrine gitmesini söyler. Hikayemiz böylece başlamış olur... Devamında prens öldürülür, Conan prensin öcünü almak için Kobremi Kardeşliğine savaş açar.

City of Rats orijinal isimli bu sayı 1989 yılında çıktı. Chuck Dixon tarafından yazılan Gary Kwapisz tarafından çizilen bu hikaye 1979 İran İslam Devrimine ve Hassan Sabah tarafından kurulan Haşhaşî örgütüne yaptığı göndermeler ile çizgi romanların sadece hayal ürünü öyküler olmadığının bir göstergesidir. Bu hikaye bir çok çizgi roman hikayesi gibi tarihi gerçeklere atıf yapması nedeniyle öğreticidir. Yeterki arka planı okumayı bilelim.

Notlar:

 
Üst