The Savage Sword Of Conan Sayı 061 - Zingara Büyücüsü

Subzero

Süper Üye
26 Tem 2010
1,262
15,891
61449x600.jpg




Tarama tarafımdan yapılmamıştır. "prospero"​
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
''Zingara Büyücüsü'' ülkemizde yayınlanan ilk Conan maceralarından biri olmasının yanında Roy Thomas'ın seriden ayrıldıktan sonra yazılan ilk maceradır. R. Thomas'ın yazdığı ilk 60 sayının büyük çoğunluğu başta R.E.Howard ve diğer yazarların öykülerinin çizgi roman uyarlamalarıdır. Roy bu öykülerin arasına kendince ilaveler yapıp muhteşem bir seri ortaya çıkartmıştır. Roy ayrıldıktan sonra kalitenin ne kadar düştüğü daha ilk sayıdan belli oldu.

Bu sayıdan önce serinin 40-41-42 ve 43. sayıları Zingara ile alakalıdır. Conan The Buccaneer romanından uyarlanan bu sayılarda Zingara kralı Ferdrugo'dur. Hikaye boyunca kralın güzel kızı Prenses Chabela Conan'ın yol arkadaşıdır. Prenses ve Conan, Tothamon ve Kara Zarono'ya karşı Kordova tacını korumaya çalışırlar. Belki de yazar Michael Fleisher Conan The Buccaneer romanını okumamış olabilir ama bahsettiğim sayıları da mı okumamış. Hadi o okumamış editörler ayakta mı uyumuş ki bu sayıda Zingara tahtında Kral Phehemenes isimli ezik bir herif oturmaktadır. Hikayenin kurgusu da bir o kadar zayıftır.

Ayrıca Conan'ın adının ''Aslan'' anlamınına geldiğini ve Conan'ın ''Herkül'' kadar kuvvetli olduğunu yazan panelleri hayretle okudum. Conan yazarının Amra'yı bilmemesi başlı başına bir ayıpken, Hyborian çağıyla hiç alakası olmayan Yunan mitininden bahsetmesi başka bir ayıptır. Birgün yeni okurlar için okuma listesi yaparsam bu ve buna benzer sayıları ilave etmeyeceğim.
 
Son düzenleme:

bin1surat

Yeni Üye
29 Eyl 2016
76
90
Konular bir yerden sonra çıkmaza girmiş hikayelerde kopukluklar var zaten ayrıca savage sword of conan 186.Çağın ötesindeki dehşet kitabında kral kull dönemindeki kıyamet öncesi dünyanın
tarihindeki efsaneler ve belgelere dayanarak kuzey ophir'deki *kızılırmak'tanda bahsediliyor.scaria lordunun özel
birlikleri ohris dehjmal'in saklı parçalarını ararlarken Hyborian çağında *kızılırmak kenarında kamp kuruyorlar.

*buradaki enteresan olan şey: aynı adlı kızılırmak, günümüzde Nevşehirin Avanos ilçesinde bulunuyor sanırım bu da bizdeki çevirmenlerin eklemesi Saygılar.
 
Son düzenleme:
Üst