Ressam Norman Rockwell'in sanatsal tablolarındaki ayrıntılar...

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,930
Ressam Norman Rockwell'in sanatsal tablolarındaki ayrıntılar...

Norman Rockwell tablosu 46 milyon dolara satıldı

ABD'li ressam Norman Rockwell'in bir tablosu, New York'ta düzenlenen açık artırmada 46 milyon dolara satıldı.

Sotheby's müzayede şirketinden yapılan açıklamada, kalabalık bir lokantada bir erkek çocukla bir kadını başlarını eğmiş dua ederken gösteren "Yemek Duası" (Saying Grace) adlı tablonun, Rockwell'in şimdiye kadar en yüksek fiyattan alıcı bulan eseri olduğu bildirildi. Satış fiyatına sigorta bedelinin de dahil olduğuna belirtilen açıklamada, tablo için müzayede öncesi yapılan satış rakamı tahmininin 15-20 milyon dolar olduğu kaydedildi.

İşin garibi ressam 3500 dolara satmıştı resmi... Tablolarına başlamadan önce çok sayıda fotoğraf alırmış ve böylelikle tabloyu oluşturan küçük şeylerin her birini böylelikle daha detaylı bir biçimde resmedermiş...

Onun tablolarının mükemmeliyeti detaylarda gizli çünkü bu küçük detaylar da çalışmalarını büyük eserlere dönüştürmüş... Aynı mekanda çekilmiş farklı kişilerin fotoğraflarını kullanarak harika kompozisyonlu tablolar oluşturmakta çok ustaydı.

b03f886cec0.jpeg


ff6ce096e64.jpeg


6914ff5eb9b.jpeg


004e7856994.jpeg



Rockwell'in bundan önce en yüksek fiyata satılan tablosu, 2006 yılında yine Sotheby's tarafından düzenlenen açık artırmada 15 milyon dolardan alıcı bulan "Ev Bağlarını Koparmak" (Breaking Home Ties) adlı eseri olmuştu.

Norman Rockwell

Ressam Norman Percevel Rockwell (d. 3 Şubat 1894 –ö. 8 Kasım 1978) Amerikalı ressam ve desinatör. Özellikle Amerikan gündelik hayatına dayalı sevimli, sıcak ve mizahi resimleri ile 40 yılı aşkın süre The Saturday Evening Post dergisinin kapaklarını hazırlayarak Amerikan popüler kültürüne damgasını vurdu.

New York'ta dünyaya gelen Norman P. Rockwell, resme merakını ve yeteneğini erken yaşlarda kanıtlayarak daha 16 yaşında ilk siparişini aldı.

Daha ergenliğe erişmeden Amerikan İzciler Birliği'nin yayın organı Boys' Life dergisinin sanat yönetmeni oldu.

21 yaşında ailesiyle New Rochelle, New York'a taşındı. Burada karikatürist Clyde Forsythe ile bir stüdyo kurarak Life, Literary Digest ve Country Gentleman gibi dergilere ilüstrasyonlar yaptı.
1916 yılında 22 yaşındayken The Saturday Evening Post'a ilk kapağını sattı.

Aynı yıl Irene O'Connor ile ilk evliliğini yaptı. 1930'da boşandılar. Daha sonra Mary Barstow ile evlenen Rockwell, bu evliliğinde 3 çocuk babası oldu.

Aile 1939'da, sanatında kırsal kesim hayatının konuları yoğunlaştığı, Arlington, Vermont'a taşındı. 1953'de Stockbridge, Massachusetts'e taşındılar ve altı yıl sonra eşi burada öldü. Norman Rockwell, 1961 yılında emekli bir öğretmen olan Molly Punderson ile evlendi.

Eserlerinin çoğu Stockbridge'daki Norman Rockwell Müzesinde sergilenmektedir.

Norman Rockwell, sanat hayatı boyunca 4.000 civarında eser veren çok üretken bir ressamdı.
Eserlerinin bir kısmı yangın gibi sebeplerle kaybolmuşsa da çoğu çeşitli koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Rockwell'in eserleri yaşamı boyunca sanat eleştirmenlerince ciddiye alınmamış ve fazla pop bulunmuştur.

Lolita'nın meşhur yazarı Vladimir Nabokov, Rockwell'in olağanüstü tekniğinin sıradan bir işe koşulduğunu söyler ve Pnin isimli kitabinda "Dalí aslında Norman Rockwell'in bebekken Çingeneler tarafından kaçırılmış ikiz kardeşidir, der.

Amerikan gündelik hayatına dayalı sevimli, sıcak ve mizahi resimleri ile 40 yılı aşkın süre "The Saturday Evening Post" dergisinin kapaklarını hazırlar. Rockwell 50'li yılların başında artık Amerika'nın en popüler sanatçılarından biri olarak "Amerikan Popüler Kültürü"ne damgasını vurur...60'larda "Look" dergisi için çalışmaya başlar... Amerika tarihinde belli bir dönemi foto-gerçekçi resimleri ile ölümsüzleştirmiştir...
 
Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Tanıtım da harika resimler de. Verdiğiniz emek için teşekkür ederim, çok bilgilendirici oldu.
 
Üst