![]() |
#11 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1922534
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Kıymetli dostlar, Hem "flac" hem de "wave" dosyalarının gerçek kayıpsız (lossless) müzik dosyaları mı, yani orijinal mi, yoksa hile yapılarak düşük kaliteli (kayıplı) mp3 dosyalarının upsampling ve/veya upscaling, hatta "transcoding" yapılarak hacminin şişirilmiş halleri mi olduğunu test edebileceğiniz "LOSSLESS AUDIO CHECKER" diye bir yazılım var, ücretsiz. Aşağıda linki var: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Upscaling: çözünürlüğün arttırılması upsampling: örnekleme sayısının arttırılması transcoding: kodlamasının değiştirilmesi Konu scanfan tarafından (11.Aralık.2020 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir. Sebep: link düzeltildi |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#12 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 27.Eylül.2014
•Rep Puanı : 282342
•Rep Seviyesi :
![]()
Bu ne güzellik bu ne hoş paylaşımlar üstadım.
Çok mesut oluyoruz. Teşekkür ederiz. Ellerine sağlık. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Üstadım verdiğin programı indirdim ama nasıl kullanılacağını bilemedim. İngilizcem yok.
Acaba müsait olduğun zaman bir bakabilir misin? Senin verdiklerinde temiz yazıyor başka dosyalardakine de örneklenmiş yazıyor, internet çeviri.. Clean (Temiz) ve upsampled (örneklenmiş) Demek ki içine attığımız dosya clean yazarsa orijinal demektir. Çözdük galiba bu işi. Konu Baltimora tarafından (11.Aralık.2020 Saat 17:01 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#14 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 28.Haziran.2019
•Rep Puanı : 520050
•Rep Seviyesi :
![]() Üstadım verdiğin programı indirdim ama nasıl kullanılacağını bilemedim. İngilizcem yok. Acaba müsait olduğun zaman bir bakabilir misin? Senin verdiklerinde temiz yazıyor başka dosyalardakine de örneklenmiş yazıyor, internet çeviri.. Clean (Temiz) ve upsampled (örneklenmiş) Demek ki içine attığımız dosya clean yazarsa orijinal demektir. Çözdük galiba bu işi. "Clean" olumlu sonuç demek. Üstadım, şimdi mesela... 1-Arşivinizdeki bir mp3 müziği kontrol ettirin. Program ne diyecek? 2-Aynı mp3 müziği .wav yapın (sahte wav), sonra kontrol ettirin. Program ne diyecek? Konu Baltimora tarafından (11.Aralık.2020 Saat 17:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alıntı mesaj düzenlendi. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#15 |
•Rep Seviyesi :
![]() "Clean" olumlu sonuç demek. Üstadım, şimdi mesela... 1-Arşivinizdeki bir mp3 müziği kontrol ettirin. Program ne diyecek? 2-Aynı mp3 müziği .wav yapın (sahte wav), sonra kontrol ettirin. Program ne diyecek? Üstadım dediğin gibi mp3 dosyasını 5Mb. convert ederek wav uzantılı yaptım 29mb. oldu.Fakat test ettim upsampled (örneklenmiş) dedi prg zaten uzantısı wav ve flak olmayınca test de yapmıyor. ![]() ![]() Sonuç clean diyecek derse uzantı orjinal. Konu Beymelikli18 tarafından (11.Aralık.2020 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#16 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1922534
•Rep Seviyesi :
![]() Üstadım verdiğin programı indirdim ama nasıl kullanılacağını bilemedim. İngilizcem yok. Acaba müsait olduğun zaman bir bakabilir misin? Senin verdiklerinde temiz yazıyor başka dosyalardakine de örneklenmiş yazıyor, internet çeviri.. Clean (Temiz) ve upsampled (örneklenmiş) Demek ki içine attığımız dosya clean yazarsa orijinal demektir. Çözdük galiba bu işi. Siz zaten çözmüşsünüz sevgili "Beymelikli18" üstadım. Ben de yazılımı şimdi denedim ve izlenimlerimi kısaca anlatayım: Audio Checker kurulum gerektirmeyen, doğrudan exe dosyası ile doğrudan çalıştırılabilen minik bir program. Programın çok sade olan penceresinde Add Folderr ve Add File, malum yazılıma kontrol edilecek flac dosyaları veya bunların bulunduğu klasörü yükler. Sürükle-Bırak işlemini destekliyor. Remove Files: yazılıma yüklenmiş dosyalardan seçtiklerinizi kaldırır. Clear files: Pencere içinde yüklü tüm dosyaları veya klasörü temizler, pencereyi boşaltır. Result: Sonuç. Zaten dosyaları pencereye taşır taşımaz otomatik olarak test etmeye başlıyor, bu da "Result" sütunu altında ilerleyen yeşil çubuk halinde görülüyor. O dosya için kontrol işlemi bitince, Clean (= Katışıksız, temiz) ibaresi çıkıyor. Bu da dosyanın gerçek flac olduğunu gösteriyor. Elimin altında (flash belleğimde) sadece bir flac albüm vardı: Orff'un Carmina Burana'sı, ben de şimdilik onunla denedim. Bu flac albümünü ithal CD'den kendim oluşturduğum diye hatırlıyorum, zira taranmış kitapçığı filan da klasörde var. Üstelik "Deutsche Grammophon" CD'siymiş. Ama tarama sırasında aşağıda da göreceğiniz gibi bazı dosyalar "Upsampled" çıktı! Gerisi "Clean" olarak tespit edilddi. Acaba CD'nin wav dosyaları MP3'ten mi üretilmişti, şimdi kuşkuya düştüm. ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#17 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Scanfan üstadım o albümü ve elindekileri isteriz de isteriz.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#18 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 28.Haziran.2019
•Rep Puanı : 520050
•Rep Seviyesi :
![]()
Pink Floyd 1977 - Shine On Tour 77
Sunum: 1,62 GB, 2720-2880kb/s, 24bit, 96mHz, Vinyl, FLAC PF 1977 - Shine On Tour 77.part,1: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] PF 1977 - Shine On Tour 77.part,2: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ![]() "A" Şarkı Listesi: 01 Shine On Your Crazy Diamond - Part 1 02 Welcome To The Machine 03 Have A Cigar ![]() Buraya kadar işler yolunda gidiyordu. (Meraklanmayın, ters bir durum yok.) ![]() Arka kapağı dikkatle inceleyiniz: ![]() Ve, plağın "B" tarafını inceleyiniz: ![]() Farkına varabileceğiniz gibi, şarkı listesinin olduğu arka kapakta 6 parça var. Oysa plağın "A" yüzünde 3, "B" yüzünde 2 şarkı, toplamda 5 parça var. Hata, ilk sürüm baskıda, plak kapaklarına şarkı listesi yazdırılırken olmuş. 03 Have A Cigar parçası iki kez yazılmış. Bu hata yalnızca bir veya bir kaç kapakta olsaydı... Değeri milyon $'larla ölçülürdü. Sonraki sürümde hata düzeltilmiş. "B" Şarkı Listesi: B1 Wish You Were Here B2 Shine On Your Crazy Diamond - Part 2 Orijinallik halen devam ediyor; bu sefer hatayı plaktan ripleyen üstad yapmış, plağı 6 parça gibi gösterip liste yapmış. Son parça "bonus" parçadır, plakta yoktur. Muhtemelen, Laser Disc'ten ripleyerek albüme dahil etmiş. "Bonus" parça: Shine On Your Crazy Diamond - Suite (bonus) Sayın Scanfan'ın önerdiği program ile bu parçayı kontrol edemedim, çünkü "flac ERROR" verdi. Buna karşılık, bu 31,04 uzunluğundaki parçayı üst üste dinliyorum. Albümü indirecek olan diyardaşlar orijinal, yani bana geldiği gibi indirecekler, benim düzeltmelerimle değil. Keyifli dinlemeler, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim. * Dipçe: Lossless Audio Checker programının verdiği "upsampled" mesajı "örneklenmiş" demek değil. "Yükseltilmiş örneklem" demek. Müzik CD'si dediğimiz Audio CD'lerdeki müzikler 16bit, 44,1 kb/s değerindedir. (standart) Bu CD'lerden ripleyenler, elbette değeri yüksek tutup 16bit, 48kb/s veya 24bit, 96 kb/s yapabilirler. Program onları da "upsampled" gösterecektir. Bir de, Audio DVD medyaları vardır. Audio CD'lerde 16bit, 44,1kb/s olan değer, bu medyada 24-96 olur. İkisi arasındaki fark şudur: CD'lerde 16 bit örneklemenin ifade edebildiği ses şiddeti basamakları 65,536 adet iken, DVD'lerdeki 24 bit örneklemenin ifade edebildiği ses şiddeti basamakları 7.962.624 adet olur ki, bu da çok bariz ve en eğitilmemiş bir kulağın bile algılayabileceği bir farktır. Hem müzik daha dinamik tınlar, hem de genel olarak ses daha berrak, daha temizdir. Azalarak biten sesler (örneğin yankılar, yani "hamam efekti") 24 bitte çok daha yumuşakça sıfır noktasına inerken, 16 bitte azalır, azalır, şak diye biter (anlaşılması için böyle yazıyorum, bana da böyle açıklandı). Hele ki, kullanılan müzik seti ve dinlenen ortam akustik olarak düzenlenmiş -apartman dairesi de olsa- bir yer olsun; yarım volümde camlar şangırdar mesela, öyle değil mi Beymelikli üstad? ![]() * |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#19 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Hem orijinal müzik indirme eşliğinde kıymetli bilgiler öğreniyoruz, hem de inmesini heyecanla bekliyoruz.
Agartan üstadımıza çok mu çok teşekkürlerimizi sunarken, saygımızdan da geri kalmayız. Konu Baltimora tarafından (12.Aralık.2020 Saat 07:27 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#20 |
•Rep Seviyesi :
![]() Hele ki, kullanılan müzik seti ve dinlenen ortam akustik olarak düzenlenmiş -apartman dairesi de olsa- bir yer olsun; yarım volümde camlar şangırdar mesela, öyle değil mi Beymelikli üstat? ![]() Hem de nasıl üstadım!. .Evet!,Evet! ![]() Konu Baltimora tarafından (12.Aralık.2020 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
yabancı müzikler forumu |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pink Floyd The Wall (1982) | agartan | Yabancı Filmler | 1 | 28.Kasım.2020 03:33 |
Pink Floyd Delicate Sound Of Thunder (1989) | agartan | Yabancı Filmler | 10 | 27.Kasım.2020 12:58 |
Pink Floyd - Comfortably Numb (1979) | timed | RETRO / Yabancı Müzikler ve Şarkıcılar Forumu | 7 | 29.Mart.2016 02:12 |