Carol Haney - Hernando's Hideaway (1957)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
Carol Haney - Hernando's Hideaway (1957)

"Hernando's Hideaway" 1954 tarihli bir Broadway müzikali olan "The Pajama Game"in tango tarzındaki müziklerinden biridir. Müzikal üç yıl sonra aynı adla sinemaya da aktarılmıştı. Hem müzikalde hem de uyarlama filmde bu sahneyi canlandıran ve şarkıyı seslendiren "Carol Haney"di. 1957 tarihli sinema uyarlamasında başrolde Doris Day oynuyordu. Filmin Doris Day haricindeki tüm oyuncu kadrosu tamamen sahne müzikalindeki oyunculardan oluşturulmuştu. 1950'li yılların en sevilen parçalarından biri olan "Hernando's Hideaway"in plağı 1954'te listelerde 2 numaraya kadar yükselmişti. Buradaki klip filmden alınmıştır. Şarkı sözleri klibe Youtube altyazısı olarak eklenmiş.

Şarkının sözleri, alkolün su gibi aktığı, şehvetli, loş, avam, kuytu ama gizemli bir gece kulübünü tasvir eder: "Hernando's Hideaway" (Hernando'nun gizli yeri!). Sahne koreografisi de buna uygundur. Şarkı daha sonra onlarca şarkıcı ve orkestra tarafından coverlanmıştır. Bunlar arasında Archie Bleyer, Ella Fitzgerald, Alma Cogan, The Everly Brothers, Marino Marini, Mantovani, Guy Lombardo ve Billy Vaughn ilk akla gelenlerdir.


Carol Haney "The Pajama Game" (1957) filminde "Hernando's Hideaway" bölümünü canlandırıyor.
Haney, 1954'teki Broadway müzikalinde de aynı rolü üstlenmişti.



İngiliz şarkıcı "Alma Cogan"ın 1955 tarihli "Hernando's Hideaway" coverı.
Genç yaşında ölen Cogan'a "sesinde kahkaha olan kadın" lakabı takılmıştı.



Amerikalı siyahi caz şarkıcısı "Ella Fitzgerald"ın kendi tarzına yakın duran 1962 tarihli yorumu.


"Hernando's Hideaway" şarkısının yer aldığı "The Pajama Game" müzikalinin 1954 tarihli plâğı,
1957 tarihli uyarlama filmin afiş, lobi kartı ve bazı plâk kayıtları
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
Sitenin çökmesi nedeniyle restore edilmeye çalışıldı. Mesaj daha önce başka bir ÇD müdavimi tarafından yazılmıştı (ne yazık ki kim olduğunu hatırlayamıyorum şimdi). Doğrusu benim aklıma gelmemişti, ben de sonradan hatırladım Ertan Anapa'nın da Türkçe bir "Hernando's Hideaway" cover'ı olduğunu. Şarkının adı "Aşk Bir Hasret Şarkısıdır" idi ve muhtemelen 1970'li yıllarda plâk yapılmış olmalı. Sanırım 45'lik plaktaydı, ama emin değilim.

Ertan Anapa - Aşk Bir Hasret Şarkısıdır ("Hernando's Hideaway" cover'ı)
 
Son düzenleme:
Üst