Orfeu Negro - Manhã de Carnaval (1959)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Manhã de Carnaval

Manhã de Carnaval (Karnaval Sabahı) Brezilyalı müzisyen Luiz Bonfá'nın dünyaca ünlü bestesidir. Portekizce sözlerini Antônio Maria yazmıştı. Bu şarkı aslında Fransız yönetmen Marcel Camus'nün 1959 tarihli filmi "Orfeu Negro" (Siyah Orfe) filmi için bestelenmişti. Türkiye'de de 1962'de gösterim şansı bulan "Siyah Orfe" Altın Palmiye, Altın Küre ve Oscar ödüllerini almıştı. Film Yunan Mitolojisi'ndeki "Orpheus ve Eurydice" söylencesinin Rio Karnavalı dünyasına uyarlamasıdır. Filmin müziği cazın bir alt türü olan Brezilya kökenli "Bossa Nova" müzik tarzının tüm dünyada tanınmasına ve sevilmesine de yol açmıştı. Filmin diğer şarkıları da çok iyidir ve aslında filmin soundtrack albümünü baştan sona dinlemek gerekir. Bu albüm o zamanlar uzun süre çok satanlar listesinden inmedi. Filmin diğer bir ünlü şarkısı "Samba De Orfeo"dur.

Portekizce anlamı "Karnaval Sabahı" olan "Manhã de Carnaval" sayısız şarkıcı tarafından her tarzda ve dilde seslendirildi. Bunlar arasında Joan Baez, Stan Getz, George Benson, Miriam Makeba, Dinah Shore, Perry Como, Frank Sinatra, Julio Iglesias, Pavarotti, Astrud Gilberto, Dexter Gordon ve daha yüzlercesi yer alır.






 
Moderatör tarafında düzenlendi:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Sağol üstadım, Siyah Orfe muhteşem bir filmdir. :) Bizim kerata bu yaz Güney Amerika'da olacak, Ekvator'dan başlayıp hepsi; yaklaşık 3 haftası Brezilya, şeytan diyor ben de 1 hafta kaçsam mı diye!.. :( Tabii doğru Manaus'a.. :Ğ
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst