Dean Martin - Sway (1954)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
"Sway", Meksikalı besteci Pablo Beltrán Ruiz'in 1953 yılında bestelediği mambo tarzındaki parça olan "Quién será"'nın İngilizce versiyonudur. 1954'te Norman Gimbel'in İngilizce sözlerini yazdığı parçayı Dean Martin seslendirmiş ve bu plak Billboard listelerinde on beşinci sıraya kadar yükselmiştir. Parçanın başarısı bununla da kalmayıp, aynı yıl İngiltere listelerinde altıncı sıraya kadar kendine yer bulmuştur. "Sway" yıllar boyunca bir çok ünlü şarkıcı tarafından defalarca yorumlanmıştır. Türkiye'den de Ajda Pekkan, "Kim ne derse desin" adıyla şarkının bir aranjmanını seslendirmiştir.

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,316
Bazen, artık bestelenecek bütün şarkılar bestelendi bitti mi diye düşünüyorum. Eski şarkıların melodileri hep akılda kalıcı olurdu. Aradan uzun yıllar da geçse bunları halâ hatırlayıp mırıldanabiliyoruz. Bir de çok kalıcılar, asla modaları geçmiyor. Zaman zaman değişik mecralarda (reklâm cingılları vb) tekrar tekrar karşımıza çıkıyorlar ve biz yine onları seviyoruz. Oysa günümüzün ritm ağırlıklı parçalarını dinledikten yarım saat sonra bile mırıldanabilen çok azdır (belki müzik kulağı olanlar, ya da şarkıcının fanları filan). Artık bunlar gibi kalıcı besteler yapıldığına inanmıyorum.

Çok teşekkürler sayın Baltimora.

Bu da Rosemary Clooney'in 1959 tarihli "¿Quién será?" adlı coverı, ünlü Kübalı müzisyen, besteci, orkestra şefi Perez Prado orkestrasıyla birlikte eşlik ediyor. Hem İngilizce hem İspanyolca karışık söylediği mambo "A Touch of Tabasco" adlı albümde yer alıyordu. Bilindiği gibi Rosemary Clooney, aktör George Clooney'in halasıydı (2002'de öldü)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst