Patricia Carli - Özlerim İstanbulu (Les Mal Aimés) - (1966)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
Patricia Carli - Özlerim İstanbulu (Les Mal Aimés)
İstanbul temalı şarkılar - 3

İtalyan asıllı Fransız "ye-ye" şarkıcısı Patricia Carli de 1960'lı yıllarda. tıpkı birçok Avrupalı şarkıcının yaptığı gibi, Türkiye'ye gelmiş kendi Fransızca şarkılarını Türkçe seslendirerek plâklar yapmış, konserler vermişti. Onun Türkçe şarkı sözlerini Sezen Cumhur Önal yazmıştı (Aranjmanlar dönemi olarak anılan 1960-1970 arasında Türkiye'ye gelen bu Avrupalı şarkıcıların bir kısmı Fecri Ebcioğlu'nun bir kısmı da Sezen Cumhur Önal'ın kadrosundaydı). Bu dönemde bir düzineden fazla Patricia Carli şarkısı Türkiye'de Türkçe seslendirildi. Bu 45'lik plaklardan 5 tanesini de bizzat Carli'nin kendisi Türkçe seslendirdi. Bunların kırık Türkçeleri o zaman bizlere çok sempatik geliyordu ve 45'lik plâkları çok satıyordu. Bu nedenle Ajda Pekkan gibi bazı Türk sanatçılar da belki bilerek şarkılarında zaman zaman kırık Türkçe kullandılar.

Patricia Carli kendi şarkısı Les Mal Aimés'yi Sezen Cumhur Önal'ın yazdığı Türkçe sözlerle seslendiriyor: Özlerim İstanbulu. Şarkının bir adı da "Boğaziçi"​


Bu da Patricia Carli'nin 1963 tarihli şarkısının Fransızca özgün versiyonu: Les Mal Aimés​

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Buram buram nostalji kokan bu güzel paylaşımlar için teşekkürler sevgili scanfan. İnsan dinledikçe kendini daha zinde hissederken öte yandan ise o yılları yaşayamamanın üzüntüsünü içinde hissediyor.. Bu vesile ile Türk popunun duayen ismi Fecri Ebcioğlu'nu da rahmetle analım.. Mekanı cennet olsun..
 
Üst