Debbie Harry ve "Blondie"

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,934
İstanbul
file

Vokalistliğini bomba sarışınlardan Deborah(Debbie) Harry'nin yaptığı "Blondie"; 70lerde ortalığı kasıp kavurmuş, Amerika’nın en iyi new wave gruplarından biridir. Diğer elemanlar ise; Chris Stein (gitar) , James Destri (klavye) , Clement Burke (davul) 'dur.

Call me, Heart of glass, Sunday girl, Maria, The tide is high, Plastic letter, heart of glass, Atomic ve The Tide is High ilk aklıma gelen şarkılarıdır.

1980’de, “American Gigolo” sound track'i “Call Me”' ile Amerika’da ikinci kez bir numara oldular. Aynı yıl solisti Debbie dünyaca ünlü 'The Muppet Show'a konuk oldu.

1982 yılında dağılan grup; 1998 yılında tekrar bir araya geldi. Dağıldıktan sonra çıkardıkları ilk albüm 'No Exit”, herkesi çok şaşırttı zira grup eskisinden hiçbir şey kaybetmemişti. Albümden çıkan “Maria” parçası 14 ülkede bir numara olurken albüm ise dünya çapında iki milyondan fazla sattı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,934
İstanbul
1980 yılına ait ve grubun en bilinen parçalarından biri olan "Call me"; aynı yıl çevrilen "Amerikan jigolo" (American Gigolo) adlı suç-dram konulu filmin soundtrack'i olmuştur. Parça ABD, İngiltere ve Kanada'da 1 numaraya kadar yükselme başarı göstermenin yanında, dünyanın bir çok ülkesinde ilk 3 sırayı almıştır. İlk olark bu unutulmaz "Blondie" parçasını sizlerle paylaşıyorum. Keyifli seyirler..
 
Üst