Remembering Ravi Shankar with "Morning Love"

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
İnsanın ruhunu dinlendiren güzel bir paylaşım. Bu arada Ravi Shankar'ın ezgilerini Orhan Gencebay'ınkilere benzettim. Muhtemelen Orhan baba da kendisinden etkilenmiş olmalı.

Bu arada kendisini geçen sene, 92 yaşındayken kaybetmişiz. Toprağı bol olsun..
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Ülkeler ve milletler ya iyi/kötü politikacılarıyla tanınıyorlar, ya da sanatçılarıyla. Politikacısıyla kötü tanınmak her zaman mümkün. Ama sanatçısıyla kötü olarak tanınmak çok nadirdir. Ravi Shankar Hindistan'ın en aydınlık yüzlü sanatçılarından birisidir ve ben Hindistan deyince önce Shankar'ı sonra Gandi'yi bilirim. Finlandiya deyince Jean Sibelius'u bilirim. Keşke Türkiye deyince de önce sanatçılarımız bilinseydi.



Selamlar
Lami
 

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Söylediklerinize katılmakla birlikte, bir zamanlar döneminin çok çok ötesinde Türk sanatçılarımız da vardı ve tüm dünya tarafından tanınmaktaydılar...

Bakın Atatürk ne demiş;
"Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur."
Doğu söze ne denir. Maalesef "bir zamanlar" bizim de kültür sanat elçilerimiz vardı dünya çapında. Şimdi birlikte çalışma yaptığım yabancılardan ülkemin yönünü ortaçağa doğru çeviren politikacılarımızın muhabbetlerini duyuyorum sürekli. İçine tükürülen sanatımızın, ucube heykellerimizin, kaderine terkedilen kapatılan tiyatrolarımızın, Hayyam'dan şiir yazan bestecilerimizin aldığı hapis cezalarının haberlerini en az bizler kadar iyi biliyor dünyalılar. Bütün bunlara oylarıyla, aktiviteleriyle destek veren insanlarımızın başı göğe ermiştir herhalde.

Selamlar
Lami
 
Üst