Dave Brubeck - Take Five (1964)

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,210
3,857
Osmaniye
Dave Brubeck - Take Five


6thtQ5.jpg



"Caz yapmak için zenci olmak lazım, beyazlar caz yapamaz"

İşte bu düşünceyi yerle bir eden, kökten değiştiren bir insan. Rock'n Roll'un dünyayı salladığı bir zaman diliminde kendisi Rock'n Roll'u şöyle bir sallayan müzisyen.

Ve harika caz parçası Take Five. Dinleyende "caza başlama" hissi uyandıran harika eser. Bestecisi Dave Brubeck grubunda saksofon icra eden Paul Desmond olup aşağıda seyredeceğiniz videoda da kendisi de saksofon çalmakta.

Beste bir çok Yeşilçam filmde de kullanılmış olup bir dönem daha çok illüzyon gösterilerinde arka plan müziği olarak sık rastlarız.

En iyisi sizleri müzikle başbaşa bırakmak...


www.youtube.com/watch?v=tT9Eh8wNMkw
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,919
İstanbul
Yasakl-ye.jpg


Burası kimsenin egolarını tatmin etme yeri değildir. Forumun belli kuralları vardır ve de herkes buna uymak zorundadır. Bu konuda seni gerek özelden, gerekse buradan defalarca uyardım ama onca iyi niyetime karşın takındığın tavır ve yazdığın cümleye bak! Bu zamana kadar bu konuda hiç bir üye ile takışma yaşamadım, bilakis sayısız kez teşekkür aldım. Zira onlar yapılan düzenlemelerin forumun görselliğinin ve kalitesini arttırmak için olduğunun farkındaydılar. Neyse daha fazla polemiğe girmeyeceğim, sana şimdilik 1 haftalık uyarı veriyorum, bu patavatsız üslubun devam ederse forumdan tamamen uzaklaştırılacağını bilmeni isterim.
 
Son düzenleme:
Üst