Ivanhoe (Ivanhoe) dizisi..

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
TUth_A3_T.jpg


"Ivanhoe" TV dizisi tema müziği


1958 "İngiltere" yapımı olan "Ivanhoe" adlı TV dizisi 1970'lerde "TRT" televizyonunda da gösterilmişti. "Roger Moore"un (çoklarının "James Bond" olarak tanıdığı Roger Moore) başrolde, yani şövalye "Sir Wilfred of Ivanhoe" rolünde oynadığı bu tarihi diziyi biz TRT'nin siyah-beyaz döneminde izlemiştik, ama zaten İngiltere'de de dizi siyah-beyaz çekilmişti. Dizi kendi ülkesinde 1958-59 yıllarında 39 bölüm devam etmiş, herhalde bizde de tamamı gösterilmişti. Bölümler kısaydı, yarım saat sürerdi.

Diziyi ben asıl "müziği" dolayısıyla hatırlıyorum. Aşağıda tema müziğinin yer aldığı Youtube klibini dinlediğinizde siz de benzeteceksiniz, tema şarkısını seslendiren sanatçı nakarat kısmında "Ivanhoe" diye uzattıkça bu bize "hayvanof" diyormuş gibi gelirdi. Belki günümüzdeki halimize kıyasla daha terbiyeli çocuklar olduğumuz için o zamanlar çok galiz küfürler edemediğimiz gibi (tabii ki bazı küfürleri rahat sarfedebiyorduk, ama çok galiz olanlarını değil!), birtakım kişilere karşı hislerimizi(!) de dolaylı yollardan anlatmaya çalışırdık. Meselâ yüzüne karşı doğrudan "hayvan herif" diyemediğimiz birine bu sözcüğü sarfedebilmenin dolaylı yolu bu dizinin açılışı sırasında olabilirdi. Zaten başka TV kanalı olmadığı için herkes belli bir saatte TV'nin başında olurdu. Müziğin nakarat kısmında hep birlikte koro halinde "hayvanof, hayvanof" şeklinde haykırırken muhattabın yüzüne doğru da manâlı manâlı bakılırdı. Nedense hiç kavga çıkmazdı!.


 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Hatırladım bunu; harbiden çok absürt bir şeydi, hiçbir zaman tekini bile tam izlemedim, zaten çıktığından beri tv'ye antipatim var nedense, ama Hababam Sınıfı ne zaman olsa; hiç kaçırmam :d eline sağlık dostum. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Bu diziyi hiç hatırlamıyorum.

Sevgili Scanfan ben seninle yaşıtız sanıyordum ama galiba benden büyüksün.

Profilinde, istemeyen üyelerin yaşlarını yazmamasına bu yönden uyuz oluyorum.. :)

Bu arada Roger Moore'u hiç bu kadar genç görmemiştim. Aktör'ün 1927 doğumlu olduğunu göz önüne alırsak resimde 30 ya da 31 yaşlarında olmalı.. Bu güzel paylaşım için teşekkür ederim.
 
Üst