'Yalan Rüzgarı' (The Young and the Restless) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
Yalan-R-zgar-1.png

“Zenginler de Ağlar” dizisi bittikten sonra TRT 2’de yayınlanmaya başlayan bir pembe diziydi. İsmi, TRT’nin dahiyane buluşuyla, jenerikteki harflere uysun diyerek “Yalan Rüzgarı” olarak konmuştu. İlk bölümü bundan tam 50 yıl önce bugün, 26 Mart 1973’de yayınlanan, ABD yapımı dizi, o yıldan bu yana kesintisiz olarak yayınlanmaktadır. Günümüzde 12.500’ü aşan bölümden, TRT ancak 1040 bölümünü yayınlayabilmiştir.
Dizide Genova City adlı bir kentte yaşayan zenginlerin hayatları anlatılırdı. Baş karakter yakışıklı Victor Newman’dı ve Nikki ile evliydi. Bunlar birbirlerini Jack Abbott ve kız kardeşi Ashley Abbott ile aldatırlardı. Abbott ailesi Jabo firmasının sahibiydi, babaları zamanında Jill adlı,fettan bir kadınla evlenmişti. Bu karakteri çok güzel bir oyuncu canlandırırken, birden oyuncu değişikliği olmuş yerine bambaşka fizikte biri gelmişti. Tabii dizi kuşaklar boyu sürdüğü için oyuncular yaşlanıyor, hatta ölüyordu. Örneğin; entrikacı Katherine Chancellor karakterini 35 yıldır canlandıran, ABD’li oyuncu Jeanne Cooper 84 yaşında hayat veda etmişti. Şayet etmese, muhtemelen 100 yaşına kadar bu dizide oynamaya devam edecekti. Sonuç olarak dizi, kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan, her türlü entrikanın döndüğü, aşk-meşk dolu bir yapımdı.

 

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
353
1,340
Çengelköy
Bu dizinin ilk bölümlerinde Paul adlı bir karakter bir kızla beraber dedektif gibi bir roldeydi.
Hatta Lauren Fenmore (böyle yazıldığını umuyorum.) adlı ablayı mezardan çıkarmışlar da kurtarmışlardı.
Sonra bir çok bölümüne rastlasam da Paul'ün dedektiflik ile ilgili pek birşey yaptığını görmedim.
Rahmetli babaannem ise nedense Lauren Fenmore'u sevmez ve ne zaman görse "Mezar Kaçkını" diye bilenirdi. Bu durum seneler sonra bölüm sayıları yedi yüzü bulduğu halde değişmemişti. Neden sevmiyordu acaba o ablayı?
 

Enki Enlil

Yeni Üye
21 Nis 2020
11
15
The Young And The Restless hafta içi her gün ABD saati ile öğlen 12:00 De CBS kanalında 50.yılında devam ediyor... Eğer CBS kanalını izleyebiliyorsanız her akşam 20:30'da izlenebiliyor...
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
Dizinin bundan 50 yıl önce, 26 Mart 1973'de yayınlanan ilk bölümünün, ilk dört dakikasını aşağıdan izleyebilirsiniz. Bu arada, dizi başladığında ben henüz 2 aylık bir bebekmişim, biz yaşlandık ama dizi tam gaz yoluna devam ediyor. Böyle giderse, bizi de öteki dünyaya yolcu edecek gibi... :Ğ www.youtube.com/watch?v=wgRxYgZrV2o
 
Üst