Resim Sevinci (The Joy of Painting) programı..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,935
İstanbul
Resim-Sevinci-The-Joy-of-Painting.jpg

Yarım saatte kamera önünde resim yapan, kabarık saçlı, hafif salaş görünümlü, sempatik ressam Bob Ross, TRT 2'de yayınlanan “Resim Sevinci” (The Joy of Painting) programıyla bir nesli resim yapmaya özendirmişti. Bunun yanında programın ülkemizde bu kadar çok sevilmesinde, günümüzde 81 yaşında olan, usta seslendirme sanatçımız Burçin Oraloğlu'nun da büyük emeği vardı. ABD'li usta ressam Bob Ross, ne yazık ki 4 Temmuz 1995'te henüz 52 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Ruhu şad olsun..
 
Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,157
6,832
Sayesinde bir nesil -ki bendeniz de dahil!-yağlıboya resim müptelası olmuştu. Hatta sanat malzemesi satan dükkanlarda tuval, fırça ve boyadan oluşan Bob Ross resim malzemesi setleri satılırdı. Şairin dediği gibi, "Biz büyüdük ve kirlendi dünya"...
 

Levent 16

Aktif Üye
22 Kas 2011
311
1,615
Resme başladığında berbat etti, bir şeye benzemedi derdim, sonra yavaş yavaş resim bir şeye benzemeye başlar, sonunda da epey güzel bir resim olurdu. Şurada bir ağaç var der sonra oraya bir ağaç çizerken bu sizin dünyanız derdi. Oraloğlu'nun sesi kendi sesine çok benziyordu. Ross öldükten sonra resimleri aranır oldu.
 
Son düzenleme:
Üst