Kurtarma 911 (Rescue 911) programı..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,936
İstanbul
Kurtarma-911-Rescue-911.png

TRT 1'de pazar sabahları yayınlanan, ABD yapımı, bilgilendirici bir belgesel drama televizyon dizisiydi. Dizinin sunuculuğunu 'Uzay Yolu' dizisinden tanıdığımız Kaptan Kirk'ü canlandıran William Shatner yapıyordu. Genellikle 911'e yapılan çağrıları içeren acil durumların canlandırmalarına (ve bazen gerçek görüntülere) yer veriyordu.

Sunucu William Shatner'ı seslendiren dublaj sanatçısının sesi de zamanın en karizmatik sesi konumunda idi.
"Şimdi de New Jersey'de yaşanan tatsız bir olaya dönüyoruz. Fakat bu tatsız olay kurtarma 911 gönüllüleri tarafından facianın eşiğinden son anda döndürülüyor... Keen ailesi, 17 Mayıs günü sabahını diğer günlerle aynı şekilde geçirmekteydiler. Anne Mary, büyük oğlu Jonathan'ın gömleğini ütülemektedir. Olacaklardan habersiz Kate, biraz sonra alevler içerisinde kalacak olan odanın içinde Barbi bebeğiyle ile oynamaktadır. Jane ise aynı odadan çıkmak üzeredir..."

Bunun yanında şovda en geren durum da olayların bir bölümünün anlatımında travmatik maceraları birebir yaşamış kişilerin rol almasıydı:
"O anda iki bacağımın da kırıldığını anlamıştım ve alevlerden kurtulmak için hiçbir şansımın kalmadığına inandım. Neyse ki Larry kendini ıslak battaniyelerin altına gizledi ve alevlerin ölümcül yaralar açmasına engel oldu."
 
Üst