İnönü: Bir Stattan Daha Fazlası

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

İnönü: Bir Stattan Daha Fazlası
#Tarih Dergisi Makalesi

#Tarih Dergisi Makalesi, Kasım 2017 Sayı:42 (6 Sayfa)
pdf ve jpeg versiyonları bir arada
Yazan: Ali Murat Hamarat


Bu makale 5 yıl önce #Tarih dergisinde çıkmış. 1947 yılında inşa edildiğinde adı İnönü Stadyumu iken 1952'de Mithatpaşa Stadyumu yapıldı. Bir aralar Dolmabahçe Stadyumu diye de anıldı (ben bu adla bilirdim) 1998'de Beşiktaş İnönü Stadyumu adı verilmiş. Önemli bir stadyumdu. Mesela açılışında Beşiktaş takımında oynayan efsanevi Süleyman Seba İsveç takımına ilk golü atmıştı. Sayısız konserlere de ev sahipliği yapan stadla ilgili bu makaleyi sevgili "Baltimora" nezdinde sporsever diyardaşlarım için sunuyorum.​

Makaleyi indirip arşivlemek isteyecekler için 2500px. 6 sayfalık pdf/s versiyonu. 5,6 MB.
(MediaFire)

Makaleyi indirmeden sayfa üzerinden okumak isteyecekler için 1500px'lik 6 jpeg görüntü:
e9kgzdx.jpg

btoj0jb.jpg

lrblbik.jpg

c4mzbam.jpg

g0ha7wg.jpg

c4if3vl.jpg


 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,213
3,864
Osmaniye
Stadın ismini ben de Dolmabahçe Stadı olarak bilirim. En önemli özelliği bulunduğu konumu yani yeridir. Öyle bir yerdedir ki Beyoğlu ve Şişli ilçelerinin tam ortasında sınırdadır. Hatırladığım kadarıyla Taksimden aşağıya yani Gümüşsuyu'ndan deniz kenarına doğru inen bir yolun kenarındadır. Yokuş aşağı bir yerde olduğu için beleş tepe denilen yerde stadın oyun sahasının bir kısmı görünür, hatta apartmanlardan bile seyredilir. İstanbul'un fethi kutlamalarında temsili gösteriler buradan yapılır. Statta bir çok ünlü yerli yabancı müzisyen ve müzik grubu konser vermiştir. Radyodan bu statta oynanan bir maçın anlatımını dinlediğinizde spikerin "...deniz tarafındaki kalenin olduğu..." şeklinde cümle kurması büyük olasıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,930
İstanbul
Bana acı-tatlı onlarca anımı hatırlatan bu çok kıymetli paylaşımınız için yürekten teşekkür ederim Sevgili Scanfan. Şu sıralar zaman darlığından maalesef konulara pek yorum yapamıyorum, ama müsait olduğumda bu stadyum ile ilgili bir kaç anımı yazmak isterim. Tabi ki elimden geldikçe bu anılarda ad, kişisel bilgiler ve diğer özel detaylara yer vermeyeceğim zira bu anılardaki arkadaşlarımın hepsi yaşları 50'ye dayansa da hala Galatasaray tribününde çok aktif ve ön planda olan insanlar, onları zor durumda bırakmam istemem..
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,620
hiçbiryerde :)
Bu stadda birkaç Beşiktaş maçı izledim,
bir de Metallica konseri. Bunun gibi bir
stadyumda, Ali Sami Yen'de maç izlemedim
ama The Rolling Stones'i izledim... Muhteşem
anılardı onlar tabii... Sonuçta hepsi birer
stattan fazlasıydılar... Belki başka bir gün
anlatılacak nice güzel anılar için teşekkürler
sevgili üstadım...
 
Son düzenleme:
Üst