Alman Bundesliga'daki İlk Türk Futbolcu Aykut Ünyazıcı (1957-1965)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

Alman Bundesliga'daki İlk Türk Futbolcu
Aykut Ünyazıcı

Bundesliga’da forma giyen ilk Türk futbolcu olan Aykut Ünyazıcı yaşıyor ve bugün 86 yaşındaymış. Ankara Güneşspor’dan Almanya’ya uzanan yolculuğu 1957’de önce Hildesheim, sonra profesyonel ligde Eintracht Braunschweig takımıyla devam etmiş. Dönemin dünyaca ünlü yıldızları Pele ve Uwe Seeler’e karşı forma giymiş. Bu arada üniversiteyi bitirip mühendis olmuş. 1965’te Türkiye’ye dönen savunma oyuncusu, bundan 4 sene önce takımı tarafından Almanya’ya davet edilmiş. Yani Almanya onu unutmamış. Ya biz?

Futbola merakını bildiğim, nostalji bölümümüzün kaptanı "Baltimora" üstadım bu yazıyı sevecektir diye umuyorum. 5 sayfalık yazıyı #Tarih dergisinin geçen ayki sayısında gördüm. Makaleyi ekrandan okumayı tercih edecek diyardaşlar için sayfaların jpeg görüntülerini buraya aldım (1500 px). İndirip arşivlemek isteyecekler için de arama yapılabilen pdf/s dosyayı ayrıca sunuyorum.(2500px)​

(MediaFire)

auvmlxc.jpg

jrb5slr.jpg

laz6t4x.jpg

nwlbuzt.jpg

o8dq6u0.jpg



 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
Sevgili Scanfan beni de düşünerek paylaştığınız bu kıymetli yazı için çok teşekkür ederim. Şu sıralar zaman darlığından sitemize daha seyrek girdiğimden açılan başlığı şimdi okuyabildim. Detaylarını da hemen indirip, ilk fırsatta okuyacağım. Bizim gibi yaşı 40'ların sonlarında olanlar Bundesliga'daki ünlü Türk futbolcular olarak ancak merhum Erhan Önal ile İlyas Tüfekçi'yi hatırlayabilirler.. Bu arada Bundesliga’da forma giyen ilk Türk futbolcu Aykut Ünyazıcı'nın saydığım isimlerden çok daha önceleri forma giydiğini bilmiyordum ve bayağı da şaşırdım. Kendisine daha da uzun ömürler diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla...
 
Üst