"Eagles"ın Kurucusu "Glenn Frey" Öldü

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"Eagles"ın Kurucusu "Glenn Frey" Öldü
1948-2016

Grubun Hit Parçası "Hotel California"nın da Bestecilerindendi

Efsanevi Amerikan Rock müzik grubu "Eagles"ın kurucularından, gitarist, şarkıcı, besteci ve aktör "Glenn Frey" 18 Ocak 2016 tarihinde 67 yaşındayken öldü. Eagles'ı 1971 yılında Don Henley, Bernie Leadon ve Randy Meisner'la birlikte Los Angeles'ta kurmuşlardı. Topluluğun dünya çapında en çok tanınan parçaları 1976 tarihli "Hotel California"dır. Tüm zamanların en iyi 500 şarkısı arasında olan parçanın plâğı dünya çapında 11 milyondan fazla satarak "Grammy" ödülü de almıştı. Sürekli bedensel haz peşinde koşan Kaliforniya yaşam tarzının bir alegorisi olan "Hotel California", ayrıca sözleri üzerine de en çok yorum yapılan şarkılardan biriydi. "Glenn Frey" bu şarkının bestecilerinden biri olmasının yanı sıra şarkıda gitarlarda (akustik ve elektro) ve arka vokalde de vardı.


Glenn_Frey_Eagles_ld.jpg


Eagles - Hotel California (+sözleri)
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Hotel California çıkalı 40 yıl olmuş... hala çok popüler... kimse artık böyle müzik yapmıyor... Toprağın bol olsun büyük usta... (RIP)
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Hotel California'nın yaratılış öyküsü de ilginçtir.

Rivayete göre, Frey, tatile çıktığında California'da bir yaz aşkına tutulur. Tatil bitip de ayrılacakları zaman sevgilisiyle konuşur ve bu ilişkinin bir yaz aşkından öte olup olmadığını anlayabilmeleri için bir yıl boyunca hiç birbirlerini aramamaya söz verirler. Eğer ki kalplerindeki sevgi bir yıl sonra halen canlıysa, California'da tanıştıkları otelde tekrar buluşmak üzere anlaşır, ayrılırlar. Yıl geçer, tekrar tatil dönemi gelir ve Frey aşkı capcanlı bir halde, sözleştikleri otele gider. Lakin, bakar ki o güzelim binanın yerinde yanmış yıkılmış bir harabe bulunmaktadır. Malesef bir gün önce binada bir yangın çıkmış ve sevgilisi de Frey gibi buluşmak için sözleştikleri otele koştuğu için o yangında can vermiştir... Netekim Hotel California böyle doğar...

Toprağı bol olsun, ışıklar içinde yatsın...
 
Üst