Bill Haley - Rock Around the Clock - The Blackboard Jungle Soundtrack (1955)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Bill Haley'e ait, Rock döneminin ünlü parçası "Rock Around The Clock" aynı zamanda; 1955 yapımı "The Blackboard Jungle" adlı filmin soundtrack'idir. Parça bu filmle tanınarak, kısa sürede liste başı olmuştur.

Film'den bahsedecek olursak; ülkemizde "Öğretmene tam not" adıyla, TRT ekranlarından 29 Kasım 1981'de gösterilmiştir.

Konusu; Dadier adlı genç bir öğretmenin askerden dönüp asli gençlerin çoğunlukta olduğu bir okulda görev almasıyla başlar. Okuldaki öğrenciler ilk önce onu karşılarına alırlar. Bir çok olaydan sonra Dadier ya görevi bırakmak ya da onlarla uğraşmak arasında bir seçim yapmak zorunda kalır ve ikinci yolu seçer. Plaklarının kırılmasına, gözü önünde sopalı bıçaklı kavga edilmesine rağmen yılmaz, asi gençleri iyi birer öğrenci olarak yetiştirmek için var gücüyle çalışır.

"Öğretmene Tam Not"; çeşitli özellikleri olan bir filmdir. Önce konusu ve anlatımıyla oldukça "sert" içeriklidir... Venedik şenliği'ne katılması engellenen film, 1957 yılında ülkemize getirilmiş ama gösterilmemiştir. Yıllar sonra "Sevgili Öğretmenim" adlı filmde öğretmen rolünde oynayacak Sidney Poiter de adını bu filmle duyurmuş, bu filmdeki asi genç kompozisyonu ile bir süre sonra başrolllere yükselmiştir.

 
Son düzenleme:
Üst