The Good, The Bad and The Ugly - Sound track (1966)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
5e_Mj09x.jpg


İyi, Kötü ve Çirkin(The Good, The Bad and The Ugly),
1966 yapımı Sergio Leone'nin yönettiği Western filmidir.

Bir Avuç Dolar (1964) ve Birkaç Dolar İçin (1965) filmleriyle başlayan üçlemenin sonuncusudur.

Clint Eastwood'un kariyerinin zirvesine çıktığı, tam bir başyapıt olan bu film dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 250 filmi arasında 5. sırada yer almaktadır.

Filmin müziği ise ünlü İtalyan besteci Ennio Morricone tarafından yaratılmıştır. (Kendisi 84 yaşında olup hala kariyerine devam etmektedir.)

Evet!!.. Çocukluğumuzda kovboyculuk oynarken ağzımızda mırıldadığımız o muhteşem eser sizlerle...
 
Son düzenleme:

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,445
Hem bu film, hem de müziği bence dünya kovboy filmlerinin baş yapıtıdır. Müziksiz film olmaz, filmi film yapan biraz da müziğidir. Morricone bu alanda tartışmasız dünyada 1 numaradır.

Bir küçük hatırlatma: Bu filmde mezarlıkte geçen son 3 lü düello sahnesinde yer alan "Ecstasy of Gold" isimli Morricone parçası, yıllar boyu Metallica tarafından konserlerde açılış parçası olarak çalınmıştır. O zamanın metalci gençlerinin büyük çoğunluğu bu nedenle bu parçayı Metallica parçası zannetmekte ve sırf bu nedenle dinlemekte idiler :) Ne yapmışsın sen usta yaa :)
 
Son düzenleme:

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,445
Bir küçük hatamı düzelteyim... Ecstasy of Gold, düello sahnesinin değil, Çirkin'in (Eli Wallach) mezarlıkta altınları aradığı sahnenin fon müziği... Adamın yüz ifadelerine, altın çılgınlığı içinde koşmasına, hareketlerine bakın. Bir de müziğin o ruh halini nasıl destekleyip zirve yaptırdığına bakın. Sonra da müziği kapatıp filmi yeniden izleyin. Müziksiz asla aynı tadı vermez.

 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Dolar Üçlemesinin müzikleride en az filmleri kadar efsanedir.Ancak kişisel görüşüm en iyi müziği kesinlikle son düello sahnesinde çalan o efsanevi melodidir :)
www.youtube.com/watch?v=g6tR78d0cmA
Sevgili İmmortals; youtube; linkini verdiğiniz videoyu maalesef kaldırmış. Ben yazdıklarınızdan yola çıkarak alternatif bir video bulup, mesajınıza ekledim. Umarım doğru videoyu eklemişimdir. Dostça kalın..
 
Üst