TRT'nin efsane isimlerinden Celal Şahin (1925-2018)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Celal Şahin Vefat Etti
Bir Efsaneyi Daha Kaybettik
(1925-2018)


TRT'nin efsane isimlerinden müzisyen, yönetmen ve siyasi hiciv ustası Celal Şahin, 93 yaşında hayatını kaybetti. Onu TRT'de akordeonu ile yaptığı gösterilerden tanıyoruz. Bu gösterilerinde müzikle mizahı ustalıkla birleştiriyordu. Babası da ünlü bir futbol spikeri olan Onur Şahin'di.

Şahin’i çok iyi tanıdığını söyleyen Müjdat Gezen, sanatçının ardından, “Baba dostumdu. Celal Ağabey, o jenerasyonun gazinolardaki ve o zaman radyo vardı tabii, televizyon yoktu, en büyük komedyeniydi. Akordeonuyla çıkardı, ses ve çizgiler üstadı derdik. Çok başka bir adamdı, çok kibardı, dünya efendisiydi, çok başka bir yönü vardı, entelektüeldi. Müthiş bir hiciv ustasıydı. Harika taşlamalar yapardı. Genellikle de o zamanın komedyenlerine özgü olan yöresel şeyler yapardı. Yani İstanbul’un belediye sorunları, bürokratik sorunlar, ama o kadar güzel yapardı ki, çok başkaydı. Bizim kuşak zamanında yetişmiş Zıt Kardeşler vardı, ilk gazinolarda çıkan, ondan sonra Celal Şahin, sonra Bal Arıları, sonra Ateş Böcekleri, öyle gitmişti. Ama Celal Şahin, onların içinde o devrin bir numarasıydı. Radyo programı da yapardı Celal Şahin, ben o zamanlar İstanbul Radyosu’nda sunuculuk yapıyordum, 70’li yılların başıydı” ifadelerini kullandı. Sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç ise “Çok iyi arkadaştı ve çok değerli bir dostumdu” diye konuştu.(Gazetelerden derlendi)

celal_ahin_vefat.jpg


Celal Şahin - Metin Balarısı

Celal Şahin - 90'lar

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Mekanı cennet olsun.Yakınlarına ve sevenlere başsağlığı ve sabır merhuma Allah'tan rahmet diliyorum.
Sanatçıları , sanat severleri bir bir yitiriyoruz.
Yenileri niceleri yetişsin gözümüz arıyor bekliyor umut ediyoruz.
Ama bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden dönen yok seferinden
Bir çok kimsenin her biri memnun ki mevkiinden sanata dönüp bakan yok zevkü sefasından.
Saygılarımla.

 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,692
istanbul
Cumartesi akşam (2 gün önce yani) aklıma çocukluğumdaki televizyon programları geldi. Çocuklar için yapılmış ne kadar naif programlar vardı hem radyoda hem de TV' de diye. O programlardan birinde akordeon çıkan bir amca vardı, kemanla falan insanların konuşma seslerini çıkartırdı; "Sesle çizgiler" derdi yaptıklarına adı neydi ya acaba diye bayağı bir zorladım. Google amcaya sormaya da üşendim.
Bugün de diyara biR giriyorum ve karşımda bu haber.
Garip!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,943
23,713
Kıbrıs
Gençliğimde programlarını radyo ve televizyonda izlediğim bir sanatçı idi. Vefat etmiş bir "Memet Bey"parodisi vardı. Cenazesi birinci vites ile ikinci 3.vites ile kaldırılıyor gibi çok hoş bir şeydi. Çok eskiden siyah beyaz TRT'de kızı Halit Kıvanç'ın programına konuk olmuştu. Halit Kıvanç Celal Şahin'in kızına "eskilerden bir ben bir de Celal baban kaldık"demişti. Halit Kıvanç da Allah sağlık versin 1926 doğumlu. Yine aynı yaşlarda Haldun Dormen var; Dr. Alâeddin Yavaşca var. 1923 doğumlu romancı Hıfzı Topuz var 100 yaşını geçmiş bürokrat ve romanı Cahit Kayra var. Bu kişiler Türkiye'de çok önemli işler başarmış kişiler. Hepsine sağlık diliyorum. Celal Şahin de yüzümde hoş bir tebessüm bırakıp beni en az 40 yıl geriye götürdü. Allah rahmet eylesin...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,570
Kasımpaşa
Benim de çocukluğumun en güzel anılarındandır Celal Şahin parodileri...
Televizyonda izleyebildim yalnızca, özellikle kovboy şapkalı bir gösterisi vardı...
Rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Allah rahmet eylesin. Aslında bu sanatçının yaptığı Anadolur rapi gibi bir şeydi, sadece daha edeplisiydi.
 

araztekin namık

Yeni Üye
20 Ocak 2010
41
109
Çocukluğumun değerli sanatçısıydı. Babam rahmetli ile aynı yaşta idiler. Siyah beyaz televizyonda çok izlemişimdir. 1970'lerden 90'lara kadar çeşitli programlarda görmüştük. Üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok, hayat devam ediyor. Meraklıları ancak böyle sitelerde görebiliyor artık. Teşekkürler. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst