Bruno Niccolai (20 Mayıs 1926 - 16 Ağustos 1991)

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,209
3,856
Osmaniye
file

Bruno Nicolai (Roma, 20 Mayıs 1926 - Roma, 16 Ağustos 1991). İtalyan besteci, orkestra şefi ve müzik yönetmeni. Özellikle film müzikleri üzerine besteleri ile ünlüdür. Ennio Morricone ve Luis Bacalov ile ortak çalışmaları çoktur. 60 ve 80'li yıllarda aktif çalışmalarda bulunmuştur. Santa Cecillia Konservatuarı'nda org ve kompozisyon üzerine eğitim alırken Ennio Morricone ile tanışır ve ortak çalışmaları başlar. Ennio Morricone'nin bestelediği birçok film müziği albümünün düzenlemesini, orkestra şefliğini ve müzik yönetmenliğini yapmıştır. İkili birçok eserlerinde birbirlerinden etkilenmiştir. Albüm çalışmalarındaki org performanslarının çoğunluğu bestecinin kendisine aittir. Film müziği eserlerinde daha çok İtalyan korku filmleri ve spagetti westernlere katkıda bulunmuştur. (Vikipedi)

--------------------------------


Bruno Niccolai kanaatimce Ennio Morricone'den sonra en başarılı spagetti western müzikleri yapan bestecilerden birisidir.

Bestecinin iki eseri özellikle çok hoşuma gider. Spagetti Western ile ilgili olanların yakından bildiği Sartana (devam filmleri çekilmiştir) filminde de kullanılmıştır.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Özellikle "Adios Sabata" filmine yaptığı müziği çok severim.

Toprağı bol olsun.

Bilgilendirme için teşekkürler sevgili melih_.
 
Üst