The Truth Is Out There... The X-Files

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,727
n2os_DL6.jpg

The X-Files(Gizli Dosyalar) dizisini yeniden izlemeye başladım. Uzun zaman Türkçe altyazısıyla bonuslarıyla her şeyiyle yasal DVD'leri çıksın alıp arşive koyayım diye bekledim çıkmadı. Eh, ben de kolları sıvayıp eski kayıtlardan yeniden izlemeye başladım. Stand-alone'ları atlayıp mitolojilerden daldım bodoslama. Martin Mystere'nin Holywood versiyonu. Ya, sanki eski arkadaşları yıllar sonra görüp kucaklaşmış gibi oldum. Hala izlerken insanın tüyleri diken diken oluyor. Chris Carter zamanın yıpratamayacağı bir dizi çıkarmış, kalemine sağlık. O Cigarette Smoking Man, hala aynı karizma... 90'ların kıyafetleri... O ne sevimliliktir öyle... Ölmeden bir kaç kere izlenmesi ve okunması gereken iki eserden biri The X-Files. Okunması gereken hangisi diye sorarcak olursanız, tabiiki Arthur C. Clark'ın Rama serisi.


xfiles.jpg


xfilesmuldertruthisoutthere.jpg


009iltriangolodellebermudebermudaeytangengr.jpg


Selamlar
Lami Tiryaki
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
751
1,581
Gotham
Haklısınız Lami bey gerçekten katılıyorum yazdıklarınıza. Ne tesadüftür ki yaklaşık bir ay kadar önce ben de ilk defa The X-Files'a başlayabildim sonunda. Gerçekten söylendiği kadar varmış. Tam benim sevdiğim tür zaten herkese tavsiye ediyorum ajanlarımız Scully ve Mulder 'ın maceralarını :)
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
995
3,267
Tespit edilemedi
The X-Files eskiden izleyemediğim siyah-beyaz ekrandan aklımda kalan nadir dizilerden biri. Bende baştan sona izleme kararı almıştım ve halen fazla değil ama haftada bir bölüm izliyorum.
Bir de Millenyum dizisi varmış. Sırada o var, gerçi birkaç bölüm izledim fakat aynı tür iki dizi sıkıyor.
Özel olarak siyah-beyaz yayınlanan bir bölüm vardı. Çok beğenmiştim. :)
 

kersel

Yeni Üye
24 Eki 2009
90
39
9 sezon ve iki sinema filmini de izledim favori dizilerim arasında yer alır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,727
Bu güzel diziyi ilk defa izleyecek arkadaşlara-sürprizleri bozmadan-bir iki tavsiyem olacak, dinlerseniz daha çok keyif alırsınız:

1-Dizi iki ana koldan ilerliyor:
Stand-alone dediğimiz bağımsız fantastik öyküler, ki bazıları -Monday gibi- ömür boyu unutulmayacak cinstendir.
Mitoloji dediğimiz, Mulder'ın kız kardeşinin uzaylılarca kaçırıldığını iddia ettiği ve hayatını adadığı olaylar zinciri. Mitoloji bölümleri 9 sezona yayılan devasa bir öykü.

2-Mitoloji hikayeleri gittikçe büyüyerek devam edecek. İyi hakim olabilmek için bazıları ileride önümüze çıkacak, Krycek, Cigarette Smoking Man, Walter Skinner gibi ana oyuncuların sürekli etraflarında olan karakterleri çok dikkatli izleyin. Bunlar mitolojinin ana bileşenleri.

3-Fight The Future isimli ilk sinema filmi 4. sezonla 5. sezonu birbirine bağlar. Sinema filmini izlemeden 5. sezona dalarsanız pek çok değişken havada kalacaktır.

4-7. sezonun ortalarından itibaren dizinin kadrosunda önemli değişiklikler oluyor ve sanki sevimsizleşiyor gibi görünüyor. İlk sezonların havası olmamasına rağmen dizinin finalini göğüsleyecek önemli ipuçları taşıyan bazı hikayeleri, bu sezonlara koymuşlar. Diziyi yarıda bırakmayın sonuna kadar izleyin.

5-İlk sinema filmi Fight The Future Mitoloji evrenine ait. İkinci film I Want To Believe, stand alone bir hikaye.

6-Mark Snow dizi bölümlerine harika müzikler koymuş. Olanağınız varsa diziyi mükemmel ses sistemleri eşliğinde izleyin.

İyi seyirler.
Lami Tiryaki
 
Üst