scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,211
- 75,231
Dünyaca Ünlü Türk Likörü
Rengârenk Damak Tadı
Haftalık "Nokta" dergisinin 15 Temmuz 1990 tarihli sayısında "likör"le ilgili bir foto röportaj yayımlanmış. Likörün tarihçesine kısaca değinildikten sonra bu içkinin Türkiye'deki serüveni anlatılmış ve Türk likörlerinin doğal içeriğinden dolayı dünyadaki emsallerinden çok üstün oldukları anlatılmış (1990'lardan bahsediyoruz). Türkiye'de likör ilk kez 1930 yılında Mecidiyeköy'de kurulan "Tekel Likör Fabrikası"nda Fransız teknolojisiyle üretilmeye başlamış. Doğal meyve ve bitkilerden üretilen 16 çeşit likör uluslararası birçok ödül almış. Sadece İstanbul'a özgü "ahududu" likörünün üretimi tarım alanlarının inşaatlarla kaplanması sonucu ta o zaman bile tehlikedeymiş. "Kokulu Arnavutköy çileği"nden yapılan likör de aynı akibete uğramak üzereymiş. Şimdi ne oldular acaba? Bu röportajı Türkiye'de içki konusunun en önemli uzmanı, bu konuda birçok kitap yazmış olan "Vefa Zat" Nokta için kaleme almış.
Moderatör tarafında düzenlendi: