Plastik 'Uğur böceği' Kumbarası..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
Akbank'ın verdiği uğur böceği şeklinde plastikten bir kumbaraydı. Bu kumbaraları kullanmak hiç pratik değildi, zira arkasında bir kilit mekanizması olmadığından içindeki kağıt parayı çıkarmak çok zordu. Genellikle para çıkarma teşebbüsü kağıt banknotun yırtılmasıyla son bulurdu; bu yüzden tek kullanımlıktı. Kumbaradaki tüm paraları boşaltmak için, bıçakla dikkatlice altı kesilir ve bundan sonra sadece süs objesi olarak kullanılırdı. Sonuç olarak çocukları tasarrufa yöneltmenin yanında, sinir etmeyi de başarmış bir kumbaraydı.

U-ur-B-ce-i-Kumbaras.png
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,209
5,032
Çok kullandım, en az 5 tane eskittim. :)

Açmak için tabi ki kesilirdi kalın plastik ve öyle açılırdı. Yanlış hatırlamıyorsam, kağıt para atmak için genişçe bir delik vardı. Parayı rula yapar, içeriye öyle tıkardınız.

Bir de üstteki bozuk para atma deliği ya normalde hiç yarık olmazdı ya da çok dar olduğundan, kumbaraya ilk kullanımdan önce o yarığı bıçakla genişletirdik. Yoksa bozuk paraları zar zor sokardık.

Sallayınca bozuk paraların birbirine ve kalın plastiğe çarparak çıkardığı ses, kumbaranın ağırlığı ve plastik dokusu duygu hafızamda çok canlı duruyor.


Ve reklamdaki özenilmiş, boyanmış görüntüsüne bakmayın, aslında şöyle görünürdü:

 
Üst