Carmen Sandiego (Where on Earth Is Carmen Sandiego?) çizgi filmi..

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Jenerik müziğini hala hatırlıyorum.
Vaktinde seyrettiğim bir çizgi filmdi.
Tekrar hatırlamak hoş oldu.
 

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,489
Yenilenmiş versiyonu bu sene içinde Netflix tarafından yayınlandı ama eski Carmen'i çok seven ben yenisini hiç beğenmedim.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Bu TV dizisi aslında bir PC oyunu uyarlamasıdır ("Carmen Sandiego"). Diziyi hiç hatırlamıyorum, ama oyunu çok iyi hatırlıyorum. 1990'ların başlarında satın aldığım bir PC'yle birlikte vermişlerdi galiba. Bilgisayar oyunlarıyla aram iyi değildir, ama bu ilk olduğu için uzun süre muhafaza etmiştim. Diğer platformlar için olan versiyonları da piyasaya arz edilmiş (Commodore64 vs). Aslında eğitici bir seriydi. İpuçlarını değerlendirerek Carmen Sandiego ve onun emrindeki diğer suçluların dünyanın neresinde olduklarını bulmaya ve tutuklamaya çalışıyor, onların izlerini takip ederken de dünya hakkında birçok bilgi ediniyordunuz. Beraberinde gelen bir başka oyun da "Leisure Suit Larry" idi. Daha sonraki yıllarda hiçbir oyuna el sürmedim. Duyduğuma göre Carmen Sandiego'yu yeni platformlarda yaşatmaya devam ediyorlarmış.
 

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,489
Carmen Sandiego tek bir oyun değil yirmiden fazla oyunu çıkmış olan bir seridir. Serinin ilk oyunu "Where in the World Is Carmen Sandiego?" adıyla 1985 yılında çıkmıştır. Oyunlara ek olarak canlı televizyon şovları, çizgi romanları, kitapları, masaüstü oyunları vs. de vardır. İki kez de sinemaya uyarlanması planlandı ama bir sonuç çıkmadı .
 
Son düzenleme:
Üst