PhotoScape Programı ile Çift sayfa taramaları tek sayfa yapmak

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
PhotoScape Programı ile Çift sayfa taramaları tek sayfa yapmak

Genelde çift sayfa taranan kitapları tek sayfaya çevirmeyi resimli olarak anlatmaya çalışacağım. Bunun için Photospace programını kullanacağız. Program ücretsizdir. Anlatım bizim Büyük Beyaz'ın resimleri silinmiş paylaşımından alınmış olup tarafımdan altta kullanılmış olan programın tanıtımını ve indirme linki eklenmiştir.
photoscape-07-100x100.png

Son sürüm Download PhotoScape 3.7:
Çok sayıda ekstra araç içeren olağanüstü bir ücretsiz foto editörü
photoscape-01-300x205.png

Photoscape olağanüstü birücretsiz fotoğraf editörü. O kadar çok filtre, araç ve özel efekt içeriyor ki, ücretsiz olduğuna inanamayacaksınız.
Photoscape fotoğraflarınızı görüntülemek, optimize etmek, düzenlemek, basmak ve onlardan keyif almak için gereken her şeye sahip. Aslında öyle kapsamlı ki, çoğu kişi ona ücretsiz Photoshop alternatifi diyor. Elbette ki Photoshopseviyesinde değil; ama Adobe’nin bu büyük uygulamasına harika bir alternatif vefotoğraf düzenlemeyi çok daha eğlenceli hale getiriyor!
Photoscape uygulamasının en çarpıcı özelliklerinden biri de alışılmadık arayüz tasarımı. Programın ana menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçebiliyorsunuz: resimleri görüntüleme, çok iyi çıkmayanları optimize etme, birden fazla fotoğrafı tek sayfa kolaj tarzında yazdırma veya programa dahil olan onlarca filtreden ya da özel efektten birini uygulama.
Photoscape uygulamasındaki diğer ekstra araçlar dosya yeniden adlandırıcı, renk seçici, ekran yakalama aracı ve hatta RAW dönüştürücüyü içeriyor.
Photoscape ile ilgili söylenecek olumsuz bir şey yok aslında. İndirin, test edin, sevin ve sonsuza dek kullanın. Ücretsiz!
Ana sayfadan ayırıcı yazan butonu seçiyoruz.
p1.jpg

Sonra karşımıza çıkan sayfadan ekle butonuna tıklayıp bir resim seçiyoruz. Standart olarak sayfa 9 kareye bölünmüş olarak açılıyor değerleri okla gösterilen değerlere ayarlıyoruz.
p2.jpg

Şimdi olayı çözdüğümüze göre tarama bulunan dosyamızı açıp sayfaları seçiyoruz. Kaydedeceğimiz yeri seçip tek sayfa taramalarımızı kaydediyoruz.
p3cvc.jpg

Gördüğünüz gibi resimler yan şekilde taranmış. Kaydettiğimiz resimleri photoscape ile tekrar açıp düzenleyebiliriz. Onun içinde ana sayfadan en üstte düzenleyici butonuna basıyoruz açılan sayfada resmi seçiyoruz ve işaretli butona basıyoruz.
p5tlt.jpg

Açılan sayfada tuşu sağa sola kaydırıp istediğimiz görüntüyü alıp kaydediyoruz. Hepsi bu kadar.
p6.jpg
 
Üst