Çizgi Romanınızı (veya Foto Romanınızı) Kendiniz Yapın

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 16 Eylül 2014

Kendi Çizgi Romanınızı (veya Foto Romanınızı) Kendiniz Yapın
("Comic Life" yazılımı ile)

Bulundurup da kullanmadığım yazılımlardan biriydi "Comic Life" adlı yazılım. Bu tür birçok yazılım öylece duruyor arşivimde, onları silip atmıyorum, yeri gelince de kendiliğinden gündeme çıkıveriyor. Ben de geçen yıl ÇD'na üye olunca böyle bir yazılım olabir mi diye düşündüm, meğer varmış (üstelik de arşivimdeymiş). Bu "Comic Life" kullanım kolaylığı nedeniyle konunun ilgilileri arasında çok popülermiş. Bendeki "2" versiyonu ve oldukça hantal çalışıyor, PC'yi kasıyor biraz. Şimdi 3 versiyonu çıkmış ama o da sadece Windows 7 ve 8'de çalışıyormuş, bende XP yüklü olduğu için bu yenisini deneyemedim.

Adı üstünde, elinizdeki resim ve fotoğrafları programa taşıyarak hazır şablonlar yardımıyla kendi çizgi romanınızı veya foto romanınızı kolaylıkla oluşturabiliyorsunuz. Kullanımı çok basit ve çok kullanıcı dostu bir arabirimi var. Aslında programı uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok, küçük bir çocuk bile ilk dakikadan itibaren yazılımı kullanmaya başlayabilir. Hazır çizgi roman sayfa şablonlarından size en uygun olanını seçiyorsunuz ve sürükle bırak mantığıyla elinizdeki fotoğrafları ve şekilleri buraya taşıyorsunuz. Konuşma balonları da önceden tanımlı şablonlar halinde sunulmuş. Efekt sesleri (yazıları) bile şablonlar halinde hazır. Sizlere sayfa düzenlemesinde ufak tefek rötuşlar ve bir de balonların içini yazıyla doldurmak kalıyor. İstediğiniz biçimde de save edebiliyorsunuz. Ben alelacele tek sayfalık bir örnek oluşturayım dedim ve ÇD'daki paylaşılmış "30 Ağustos Toplantısı"nın fotoğraflarından dördünü kullandım (Sayın "Hacılı" üstadımız umarım itiraz etmez, fotoğrafları o çekmiş çünkü, izin almadan buraya aktarmış oldum), boyutu da biraz küçülttüm. Buradaki tek sayfalık örnek yazılımın mantığını açıklıyor zaten. Balonların çoğunun içini doldurmadım. Aceleye geldiği için "Türkçe font" kullanamadım (acaba bu tür bir fontu kabul ediyor mu? onu da bilmiyorum, "3" versiyonunun çok daha gelişkin olduğunu tahmin ediyorum). Son söz olarak, bu yazılımın çizgi roman oluşturmaktan ziyade çizgi roman mantığı ve çizgi roman sayfa düzeni içinde, foto romanı andıran "fotoğraf albümleri" oluşturmak için kullanıldığını gördüm. Umarım sizlerin de hoşuna gider. En azından ÇD'da "sunum" yaparken kullanabiliriz.

(Not: Sanki daha önce ÇD'da bu yazılım ile oluşturulmuş fotoroman tarzında bir sunum yapıldı gibi hatırlıyorum, yanılmıyorsam galiba Antalya toplantısının resimleriydi. Antalyalı dostlarımızın bu sunumuna hayran kalmıştım o zaman.


Benim oluşturduğum örnek sayfa
Comic_Life_30_A_u_Bulu_m.jpg


Bunlar da internetten aldığım yazılımla ilgili birkaç ekran görüntüsü
Comic_Life_ekrn_G_r_00.jpg

Comic_Life_ekrn_G_r_01.jpg

Comic_Life_ekrn_G_r_02.jpg


Yazılımın resmi web sitesi

10_10_2014_11_23_27.jpg
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 16 Eylül 2014

Shoryuken, direnc11, hadon, tabure ve fındıkfındık şunları yazmışlar:
Comiclife_replies.jpg

 
Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,147
İstanbul
Verdiğiniz link sayesinde bu tanıtım yazısına ulaşma şansı buldum sevgili Scanfan dostum... Programın işleviyle ilgili hayli açıklayıcı bir yazı olmuş; biraz geç olsa da teşekkür ederim, ellerinize sağlık...

Ben "Hitler'i Öldürmek" adlı çalışmamda programın 3.1.2 versiyonunu kullandım. Sizin açıklamalarınıza dayanarak, eski versiyona göre yenisinin içinde gömülü gelen fontların çoğunluğu "pro" seviyesinde olduğundan Türkçe karakterleri destekliyor. Ayrıca bilgisayarınızdaki fontları da kullanabiliyorsunuz. Yani font sorunu ortadan kalkmış gibi...
Ara yüzün çok kullanıcı dostu olduğu düşüncenize de aynen katılıyorum...
Ancak; sizin de belirttiğiniz gibi programın aşırı derecede hantal olması ve bilgisayarı kasması problemleri bu yeni versiyonda da aynen devam ediyor... Bu da, programı kodlayan ekibin bu işi tam kıvıramamış olmasından kaynaklanıyor sanırım... (Örneğin photoshop programına bakıyorsunuz, neredeyse bir yemek pişirmediği kalıyor... Onca menü, onca işlev tıkır tıkır ve yıldırım hızıyla çalışıyor.)
Dediğim gibi, bana göre programın inşasında bir problem var...
 
Üst