Resimli TOMURCUK Haftalık Çocuk Dergisi Sayı 01 Everest Fatihleri (29.07.1959)

12 Şub 2010
15,006
543,642
Resimli_Tomurcuk_01.jpg


Resimli_Tomurcuk_02.jpg
Resimli_Tomurcuk_03.jpg


Resimli_Tomurcuk_07.jpg
Resimli_Tomurcuk_15.jpg




Saygılarımla​
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Abim kapak ile içerik o kadar farklı ki şaşırdım kapaktaki çizimin içerde ki bir macera olduğunu sanmıştım ama değilmiş indirip inceleyince anladım bakalım daha ne ilginç şeyler göreceğiz sağol zamanın harcadığın için.
 

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,162
Diyarımızdan uzak kaldığım günlerde; o kadar güzel paylaşımlara imza atmışsın ki ağabey; imrenmedim desem yalan olur. Ellerinize sağlık. Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,795
4,722

Sayın Profesör ;

Yine bir ilk sayı ... Ne mutlu bize.

İlgimi çekenler :

-- Nehirde boğulmak üzere olan çocuğu kurtaran at.
Dedo11'in yorumu : Böyle şeyleri at ve köpek yapar bilirim.


-- "Çiftiçinin Hüneri" adlı çizgi romandan :"Siz zeki bir oyuncu karşısında aptallaşıyor ve hakiki bir domuz sesi duyduğunuz zaman inanmıyorsunuz"
Dedo11'in yorumu : Yemin billah Türkiye'yi anlatmıyor. Ama biliyorum bir çoğunuz öyle sanacaksınız.

-- "Gökyüzü Maceraları ( Resimli Roman ) / UFUK Gezegeninin Esrarı" ilginç bir çizgi roman.

Dedo11'in yorumu : Çeviren gezegenler arası uzay araçlarına kah "Tayyare" , kah "uçak" diyor.
En komiği Dik füzeyi görüp "Pek yeni bir uçak değil orduda iken bunlardan çok kullanmıştım" demesi. İnsanın ufak at ta cücükler yesin diyesi geliyor.

Kadını rahatsız eden erkeği Dik iki yumrukla yere seriyor. Yere yıkılan adam yerden ayağa kalkıyor. Dik'e yaklaşıyor. Hayır kavga için değil.
Dövülen adam : "Çok kuvvetlisiniz... Tebrik ederim." diyor.
Dik : "Rica ederim !.." diyor , sadece. Yani bir şey değil canım , der gibi ( Adamı dövmesi için !!! )
Dövülen adam : "Hadise için özür dilerim"

Dedo11'in yorumu : Şimdi bu nasıl bir düzey , nasıl bir kültür ?... Bence harika bir insanlık düzeyi ve kültür seviyesi. Ama bu olası ( = Mümkün ) mı ? Hayır. Ama ister inanın , ister inanmayın. Yıl 1960'lı yıllar. Yer : Urfa'nın Ceylanpınar nahiyesi ( = Belde ). Yer evimize yakın bir dere yatağı. İki insan kavga ediyor. Tipleri hiç biz yerli halka benzemiyor. Yumruk yumruğa kavga ediyorlar. Biri diğerini dövüyor. Yere seriyor. Bir müddet sonra yerdeki adam zar zor yerden kalkıyor , sol eli ile arka cebinden mendilini çıkarıp kanayan burnuna dayıyor. Bir şeyler söyleniyor. Biz okuludan ( Orta ) öğrendiğimiz kadarı ile İngilizce konuşuyor , ama ne dediğini anlamamız olanaksız. Sonra tokalaşıyorlar. Birlikte yürüyüp gidiyorlar. Biz inanılmaz olaya baka kalıyoruz. Biz diyorum hep. Yanımda canım arkadaşım Sedat Gemici var. O da bu olayın şahididir.


O kadar değinilecek konu var ki. Ama iş uzadı , yine. Bu nedenle gerisini okura bırakıyorum. Ama iki noktaya değinmeden de geçemeyeceğim.

-- 32. sayfada : "ATLA BERABER KOŞAN ADAM ... Paul J. Simpson isimli atlet 144 millik bir mesafede yarıştığı atı 28 mil geçmiştir..."
Dedo11'in yorumu : İnanılmaz. Ben de pek inanmadım.



-- 33. sayfada : "ASLAN Resmi nasıl yapılır ..."

Dedo11'in yorumu : Çok sevimli arslan ( aslan ) çizimi. Çocuğunuza , torununuza ( benim gibi ) bunu çizebilir , çizdirebilirsiniz.




Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 
Üst