Gimp İle Çizgi Roman Düzenleme 1

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Arkadaşlar merhaba.

Gimp her işletim sisteminde çalışan, çok başarılı ve ücretsiz bir resim düzenleme yazılımı. Onunla çizgi roman düzenleme konusunda resimli bir anlatım hazırlamayı uzun zamandır düşünüyordum, nasip bu güne imiş.

Birinci bölümde örnekler eşliğinde; perspektif düzeltme, beyazlatma ve sayfa genişliği ayarlamayı anlattım. Şu an sadece bu kısmı paylaşıyorum. Bunun hemen ardından, sayfa boyutu ayarlama ve tek sayfa düzenleme konusu gelecek. Son olarak, çizgi roman düzenlerken kullanılabilecek süzgeç ve araçları anlatan bölüm gelecek. Onlar da hazır durumda; peş peşe vermeyi düşünüyorum.

Daha sonra, eğer ilgi ve istek olursa, (elbette benim bilgimle sınırlı) biraz daha derin anlatımlar yapabilirim.

Anlatımı hazırladığım Gimp sürümü 2.8. Bunu şu nedenle söylüyorum; 2.8'den önceki sürümlerde, Gimp'in hemen her şeyi aynı olsa da görünümü biraz farklıydı. Bilgisayarına Gimp kurup anlattıklarımı denemeyi düşünecek arkadaşların 2.8 ve devamındaki sürümleri kurmaları iyi olur.

Anlatımı, sayfaları 1000 piksel genişliğinde küçültüp burada veriyorum. İsteyen, daha büyük boyutlusunu, en alttaki bağlantıdan cbr formatında indirebilir.

Her türlü sorunuzu bu başlık altında sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.

01ele.jpg

02sks.jpg

03jkj.jpg

04dmd.jpg

05ryr.jpg

06qxq.jpg

07xyx.jpg

08exe.jpg

09epe.jpg

10ata.jpg

11eke.jpg

12eue.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
388
9,653
İstanbul
Ben PhotoScape kullanıyorum alternatif olarak Gimp de Kullanıla bilinir. Gimp bana biraz karışık gibi geldi kullanılınca zamanla pratik kazanıla bilinir. Teşekkürler Hadon
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,518
Bir öğretmen gibi ve ayrıntılı anlatımınız bu işe hevesli kimselere yol gösterici olacaktır. Diyarımızdaki meraklı arkadaşlar gerçekten kaliteli tarama yapıyorlar. ÖZellikle çok eski yıllara ait taramalarda , o zamanki Internet kız değerlerinin düşüklüğünden kaynaklanan bir kalite sorunu var. Ancak yeniler iyi taranıyor. Sizin anlatımınızdan sonra daha da güzel olacaklarına şüphe yok.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Photoscape ile çok daha fazlasını ve çok daha kolay yapabilirsiniz.

Sevgili dostlarım;Gimp programı gibi Photoscape ile de çizgiromanları kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.
Alttaki resme büyüterek bakarsanız bir çok özelliğini görebilirsiniz.
capture20131006194341.png
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,765
İstanbul
Sevgili hadon,

Büyük emek harcanarak ve özenle hazırlanmış çalışman için çok teşekkür ederim. Alternatif bir resim düzenleme programı olarak ilgi duyacak arkadaşlarımız çıkacaktır. Galiba esasında linux için geliştirilmiş bir program, değil mi?
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
Çok yararlı olacak sevgili dostum eline sağlık.:) Katkılarından dolayı, Banu Alkan'ın ''Neremi'' adlı parçasını dinleyip özetini çıkarma şansına sahip olacak 5 kişiden biri oldunuz, tebrikler.:D
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Sevgili dostlarım;Photoscape ile çok daha fazlasını, çok daha hızlı bir şekilde,çok daha kaliteli olarak,en önemlisi çok daha kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sevgili Zamangezgini galiba iki haftamı boşuna ziyan etmişim; keşke hiç uğraşmasaydım... İstemiyorsanız devamını vermem...

Yalnız, şunu söylemeden duramayacağım: Çok sayıda "çok daha, çok daha, çok daha"larla anlattığınız programın, çizgi roman düzenleme işini gerçekten kolaylaştırdığını ben biliyorum ama siz Gimp'in nasıl bir program olduğunu belli ki bilmiyorsunuz.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Sevgili Hadon; niyetim seni kırmak değildi. Alınmana neden olduysa özür dilerim dostum. Yüzyüze görüşüp hemen ısındığım arkadaşım ve dostum dediğim insanı üzmek benim tarzım değildir. Burada Çok ve daha fazla kelimelerini ortamı biraz kızıştırmak ve tatlı bir rekabet ortamında bilgi alışverişini teşvik etmek için kullanmıştım. Görüyorum ki yanlış bir yol seçmişim. Ben Photoshop programını bırakıp Photoscape programına geçtim. Bütün beni yakından tanıyanlar Çizgiroman düzenlemek için favorimin photoscape olduğunu bilirler.

Devam etmeni çok isterim. Ben Gimp programını,sen de Photoscape programını bir daha inceleriz. Belki de bazı bakımlardan ikisinin de daha iyi işleyen özellikleri vardır.
İyi geceler ve esenlikler dilerim.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,642
Anlatım süper olmuş GIMP Proğramını resim düzenlemek için bir defa kurmuştum. Tekrar kurp incelemek lazım. Çizgi Roman da nasıl. Ama şu da bir gerçek ki bizler bazı alışkanlıklarımızı bırakamıyoruz.

Mesala ben kesme işini Photoshopta yapıyorum aslada değiştirmeyi düşünmüyorum. Photoscapede yapabileceğimi bile bile.

Küçültme isim değiştirme marj ayarlarını tek sayfa düzenlemeleri içinse photoscapeyi kullanıyorum. Bana daha cazip geliyor.

Çizgi Romanda bir sürü arkadaşımız sanırım GonVsor kullanıyor makinemde kurulu ama daha hala Çizgiromanları CDisplayda açıp okumayı seviyorum.

Alışmak hele heleki bizim yaştakilere biraz zor gibi geliyor.

Her bir bilgi esasında insana hazineler gibi ben yararlanmam ama başka bir arkadaşımız yararlanabilir. Bence sunum ve anlatım mükemmel. İşçilik harika. Güzel bir çalışma olmuş. Yararlanan muhakkak olacaktır.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Tüm çaba paylaşım kalitesine katkıda bulunmak, bildiklerini içten duygularla cömertçe paylaşmak

Sevgili hadon bu ideale gönülden destek veren öğretmenlerimizden

Teşekkür ediyorum hocam
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Üst