1-Photoscape ile çift sayfaları tek sayfaya çevirme

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,857
Tarama yapan ve yapmak isteyen arkadaşların,güngör hocanın bu paylaşımlarını takip etmesinde fayda var.
Eline sağlık hocam,teşekkür ederim.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Programın toplu halde düzenlemeler yapabilmesi güzel. Anlatım için teşekkürler.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,670
İstanbul
Son derece kolay. Ben tek tek yapıyordum kesme işini. Bana ve ilgilenen tüm dostlarımıza çok zaman kazandıracak. Teşekkür ederim.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Son derece kolay. Ben tek tek yapıyordum kesme işini. Bana ve ilgilenen tüm dostlarımıza çok zaman kazandıracak. Teşekkür ederim.

Sevgili dostum; bu özelliğin kullanışlı olabilmesi için çift sayfa tararken
kitabı dikkatli bir şekilde düzgün taramak gerekir.
Aksi takdirde videoda da gördüğünüz gibi, tek sayfaların bazılarının neredeyse kenar çizgilerinide aşıp, resmin bir kısmını da öbür sayfada bıraktığından ki;düzenlemek istediğimiz çift sayfalar toplu ayırmaya pek uygun değiller.(Hatta öyle çift sayfa taramalar varki toplu ayırmayla pek çoğunda resmi neredeyse yarısı öbür sayfada kalmış.)

Ben tek tek hem ayırmayı,döndürmeyi,düzgün kırpmayı yapıp bitirdikten sonra toplu düzenlemeye geçiyorum.İnanın eğer toplu ayırıp nasıl olursa olsun derseniz zaten ne gerek var bırakında çift sayfa kalsın.
Her iki yoldan layıkıyla tek sayfaya dönüştürmeyi denedim ve yukarıda bahsettiğim gibi ender düzgün taranmış çift sayfalar dışında tek tek işlem daha az zamanımı aldı.Sevgilerimle,esen kalın...
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,346
1,721
Sevgili uzung'un anlatımı ile proğramı kullanmayı öğrendim.Gerçekten güzel bir iş yapıyor bu proğram.Ancak proğram ile çift sayfaları tek sayfa yapıp cbr'ye çevirince sayfaların yerleri değişmiş oluyor.Sayfa numaralarını yenilemek te sorunu çözmedi.

Bu sorunu çözmenin bir yolu var mı acaba?

Bilgilendirme için sevgili uzung'a teşekkür ederim.
 
Üst