Yasaklanan Imgur'a nasıl girebilirim?

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Merhaba. Imgur sitesi yasaklandığından ötürü 2010 senesinden bu yana sitemize eklediğim yüzlerce resim maalesef kayboldu. Bu resimleri oradan alarak "Postimage" sitesine transfer etmek istiyorum lakin "Imgur" Ip bazlı engellendiğinden artık DNS değiştirme yöntemi işe yaramıyor. Bundan ötürü bağlanılabilecek tek çözüm VPN gibi gözüküyor. Fakat bir çok VPN programı kullansam da bu işi beceremedim, ya program açılmıyor ya da şifre veya kullanıcı adı hata veriyor.. Bu konuda bana yol gösterecek biri var mıdır acaba? Ben fazla web bilgisi olan biri değilim, bana "Imgur"a kolayca girilebilecek bir program ya da yöntem lazım sadece.. Teşekkürler..
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,991
13,508
windscribe.com adresinden yanılmıyorsam 10 gb aylık kotası olan bedava vpn alabilirsiniz. Bir deneyin. Her browser için eklentisi var. Ben crome için onu kullanıyorum. Belki sizin de işinize yarar.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,991
13,508
Bu arada kontrol ettim de sadece dns değiştirme ile girilebiliyor.
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,316
Opera tarayıcının vpn'si var girebiliyorsunuz. Şu yasaklamalarda emeği geçen yobazlarında Allah belasını versin... Toplumun başını Devekuşu misali kuma gömmekle birşey mi becerdiklerini sanıyorlar reziller. Bu yasaklarla dünyaya rezil olduk..
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
windscribe.com adresinden yanılmıyorsam 10 gb aylık kotası olan bedava vpn alabilirsiniz. Bir deneyin. Her browser için eklentisi var. Ben crome için onu kullanıyorum. Belki sizin de işinize yarar. Bu arada kontrol ettim de sadece dns değiştirme ile girilebiliyor.
Opera tarayıcının vpn'si var girebiliyorsunuz. Şu yasaklamalarda emeği geçen yobazlarında Allah belasını versin... Toplumun başını Devekuşu misali kuma gömmekle birşey mi becerdiklerini sanıyorlar reziller. Bu yasaklarla dünyaya rezil olduk..

Alakanız için çok teşekkür ederim. "Opera" ile girmeyi beceremesem de "windscribe.com" sayesinde girebildim. Artık bana düşen oradaki resimleri fırsat buldukça yavaş yavaş buraya taşımak olacak. Imgur'un yasaklanması gerçekten çok saçma sebeplere dayanıyor zira imgur'a herhangi bir paylaşımın kaldırılmasını istediğinizde anında kaldırılıyor. Maalesef bizim yetkili kurumlarımız ise hiç bir şeye kafa yormadan, direkt her şeyi yasaklama yoluna gidiyorlar. Bu yasaklarla ülke nereye kadar gidecek ki? Yazık, çok yazık gerçekten!... :(
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Opera da vpn servisini açtınız mı?
Sanırım açmadım Atilla bey ama gerek kalmadı, zira "windscribe.com" ile işimi gördüm, hem imgur'a girebiliyor hem de sitemizdeki kaybolan görüntüleri görebiliyorum. Şu an yüklediğim tüm fotoları teker teker postimage ile değiştiriyorum. Alakanız için çok teşekkür ederim, şayet ileride bir sorun yaşarsam Operayı da kullanacağımdan emin olabilirsiniz.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
bu sitedeki linkrten istediginiz sayfalara geçiş yapabilirsiniz

sayfada altta web arama bölümüne siteyi yazın yeter
Şimdilik diğer program işimi gördü, şayet ileride bir problem olursa bu önerinizi alternatifler arasına ekleyeceğim. Teşekkür ederim.
 

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
613
3,374
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Sevgili "Baltimora",
Yaklaşık 1 yıl önce Imgur'da yaşanan sorunları tartışmıştık bu sitede ve bu sorunlarla boğuşmaktansa yığınla image sitesi var, onlardan birini seçip yola devam etmek daha mantıklı sonucuna ulaşmıştık!

Şimdi o başlığı aradım bulamadım! Sitenin arama motoru herşeyi bulup getirmiyor ne yazık ki... (Orada da bir sorun var...)

Dolayısıyla sevgili dostum sen bu imgur'u bırakmamak da ısrar ettin! 80'ler bölümünde oldukça fazla konunun (belki de yarısından çoğunun) fotoları gözükmüyor...

Sana, "Modern Talking" bölümünde "imgur sitesinden verilen fotoları ben göremiyorum" dediğimde bana şu yanıtı vermiştin! :)

:)

Yasaklı sitelere girmek için DNS'i değiştirmek, VPN kurmak veya 3. parti bir yazılım kullanmak (TOR Browser gibi...) elbette ki çözüm olabilir (ki bunları benim gibi bir bilgisayar programcısının bilmemesi mümkün değil sanırım!) :)

Ama çevremiz de ki herkes den bunları bilmesini bekleyemeyiz! Dolayısıyla makale yazıyorsak, yoğun paylaşım yapıyorsak, insanlara "DNS ayarlarınla oyna" demek yerine kullandığımız image sitesini değiştirmek daha pratik çözüm değil mi?

Ayrıca DNS'i değiştirseniz bile servis sağlayıcıları size IP kısıtlaması getirebilir. "Modem'i açıp kapatır IP'yi değiştiririm" derseniz yine yakalanır sınız. Bunu sık yaptığınızı sistem çözer, bu defa da modeminizin MAC adresini tespit ederek, girmeye çalıştığınız yasaklı siteler için "kalıcı kısıtlama" getirir. Modeminizin MAC adresini de günlük olarak maskeleyebilir siniz. Bu da kalıcı bir çözüm değildir İSS'niz yine tespit edecektir. Ayrıca kablosuz bağlantınızda ve modem yapılandırmanızda da bozulma yaşanır/yaşanabilir. (MAC adresinizde oynama yaparsanız modeminiz garanti dışı kalır!)

Devamlı DNS'i değiştirmek de tartışmaya açıktır! DNS'i çok sık değiştirmek, zırt pırt DNS ayarları ile oynamak iyi bir şey değildir! Güvenilir olmayan DNS'ler çok fazla ve her an "phishing" yöntemiyle kişisel bilgilerinize sızılabilir. Güvenli DNS'ler çok azdır! Karar size ait!

Diğer yandan; yasaklı sitelere girmek için kullanılan yazılımların en ünlüsü olan "Tor Browser" veya buna benzer diğer 3. parti yazılımlar; bağlantıyı ülkeler arası zincirleme bağlantı silsilesi üzerinden (anonim) yaptığı için girmeye çalıştığınız sitelerde belirgin bir yavaşlama veya sayfanın çok geç açılması problemleri yaşanır. VPN bağlantıları da çoğu durumda sayfanın geç yüklenmesine neden olur.

Kaldı ki "imgur.com" sitesi ağırlıklı olarak ABD'den yayın yapıyor. (şimdi baktım!) Avrupa'da da sunucuları var ama ağırlık ABD'de... cizgidiyari.com'da (şu an için) Türkiye'den yayın yapmıyor dolayısıyla Türkiye'den yayın yapan bir sitenin yüklenme hızı ile ABD'den yayın yapan bir sitenin yüklenme hızı (konfor) bir değildir. Bunun üstüne bir de VPN veya 3. parti yazılım eklendiğinde "ağırlaşma" hepten kaçınılmazdır.

Sonuç olarak "İSS'lerin almış olduğu kararlarda radikal anlamda ısrarcı olmamak gerekiyor"! Herşeyin bir alternatifi var...

Ayrıca "Imgur" sitesi bir çok kurum tarafından mahkemelik; en son darbeyi "Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu" attı! Nedenini az çok tahmin edebiliyorum... Dolayısıyla "imgur.com" sitesi "Erişim Sağlayıcıları Birliği" tarafından kesin olarak ban'lanmış durumda!

Sonuç olarak;
80'ler bölümünde ki yığınla konunun fotoları maalesef görünmüyor ve bunu elbette ki tahmin edemezdin sevgili "Baltimora"! Ama hafızam beni yanıltmıyorsa imgur.com ilk ban'ı 2015 yılında yedi ve şu an 2017'nin sonundayız! Sen 2 yıl sonra imgur'dan vazgeçme kararı aldın sevgili dostum!

Kolay mı o kadar konunun fotolarını al başka bir image sitesine yükle sonra kısa yolu ilgili konuya yapıştır!...

İşini pratik anlamda kolaylaştırmak için sana önerebileceğim tek bir çözüm var dostum;
DNS'le, VPN'le, 3.parti yazılımlarla falan uğraşma!

Fotosu görünmeyen konuyu aç ve imaj kısayolunun başına şunu ekle;

http://img.prntscr.com/img?url=


Yani senin imgur'de ki kısayolun şu şekilde ise;

http://i.imgur.com/5H3iMH9.jpg (Cosb Show bölümünden aldım, görünmeyen fotolardan!)

Yeni kısa yol bu şekilde olacak;

h

Yani görünmeyen tüm imaj linklerinin başına http://img.prntscr.com/img?url= satırını ekleyeceksin. Hepsi bu!

Tüm gözükmeyen fotoların link'ini bu şekilde yaptıktan sonra ister bu şekilde bırakabilirsin (acil bir çözüm olarak) istersen de copy/paste yaparak bilgisayarına indirebilir ve yeni bir image sitesine upload edebilirsin...

Karar senin...

DNS'le, yazılımla uğraşıp sistemini yavaşlatma...

Keşke beni dinleseydin dostum!
Gerçi zararın neresinden dönersen kârdır...

Sevgilerimle...
Sevgili Motion ne deseniz yerden göğe kadar haklısınız. Ben de bu akşam bu konuyla ilgili sana ve sevgili Scanfan'a hitaben bir yazı yazacaktım. Eve gelince bu yazıyı gördüğümde kalplerimizin ne kadar karşılıklı olduğuna bir kez daha emin oldum. Aslında bu uyarıyı bana ilk kez Scanfan yapmıştı hem de belirli aralıklarla.. Lakin sana da dediğim gibi kendisine aynı mazeretleri bildirmiştim, maalesef teknolojik şeyleri öğrenmeye zihnim pek yatkın değil, sanırım bunda uzun yıllardır "Bipolar Bozukluk" tedavisi görmemin de ciddi etkisi var zira en ufak bir sıkıntıya gelemiyorum; bir anda psikolojim alt üst oluyor, en ufacık bir konuda bile.. Ama bunu bahane edemem zira mani döneminde bunu yapabilirdim.. Bu biraz da benim ihmalim.. Ama sonuç ne oldu.. Daha beteri oldu.. Keşke o zaman biraz zihnimi zorlayıp, dediğinizi yaparak "postimage"e geçseymişim, o zaman beni çok üzen bunca yıllık emeklerim uçup gitmezdi.. Güzel bir atasözümüz var "Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" diye, ben de artık bu cezamı çekip, bedelini ödeyeceğim.. Bu arada önerilerin için çok teşekkür ederim, ileride uygulamaya çalışacağım... Sevgilerimle kal sağlıcakla dostum..
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Sevgili "Baltimora", sakın kendinizi üzmeyin, bunlar telafisi mümkün olan şeyler. Gerekirse el birliği ile yavaş yavaş eksikleri tamamlarız. İnternetin bu alanında katkılarda bulunmak ne yazık ki "buzun üzerine yazı yazmaktan farksız". Geçmişteki mesajlarımda birkaç kez "Buz Otel belgeseli"ni örnek vermiştim. Bir Kuzey ülkesinde uygun mevsimde büyük emeklerle yüzlerce kişi tarafından inşa edilen bu sanat eseri otelin havalar ısındığında eriyeceğini bildikleri halde, her yıl aynı hevesle yeniden yapıyorlardı. Bu tür internet mecralarının karakterleri böyle, ne yapalım. Muhtemelen çok büyük sermayeleri olmadığı için böyle oluyor. Mesela "Wikipedia"da veya "Internet Archive"da bilgilerin asla silinmeyeceğine eminim, zira onlar çok büyük sermayeye sahipler ve vakıf zihniyetiyle çalışıyorlar. Ama bizim kullandığımız mecraların da birtakım avantajları var: onlardan çok daha eğlenceli ve özgürler. Ansiklopedi bölümümüzde yer alan neredeyse tüm görselleri barındıran "Photobucket" da aynı numarayı yapmış, o bölümdeki görellerin çoğu gözükmüyor. Ne yazık ki "Imgur" kötü çıktı, ama diğer barındırma sitelerinin de ileride aynı şeyleri yapmayacağının garantisi yok. En iyisi her açtığımız konunun hem "html yedeğini" almayı, hem de "Internet Archive" gibi bir siteye yedeklemeyi alışkanlık haline getirelim derim. Bu arada, "Motion" gibi profesyonel bir bilişim uzmanının aramızda olması "Çizgi Diyarı" için bir şans. Onun bilgi birikimi ve deneyimlerinden önümüzdeki zamanlarda da epey yararlanacağız sanırım.

 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul

Sevgili "Baltimora", sakın kendinizi üzmeyin, bunlar telafisi mümkün olan şeyler. Gerekirse el birliği ile yavaş yavaş eksikleri tamamlarız. İnternetin bu alanında katkılarda bulunmak ne yazık ki "buzun üzerine yazı yazmaktan farksız". Geçmişteki mesajlarımda birkaç kez "Buz Otel belgeseli"ni örnek vermiştim. Bir Kuzey ülkesinde uygun mevsimde büyük emeklerle yüzlerce kişi tarafından inşa edilen bu sanat eseri otelin havalar ısındığında eriyeceğini bildikleri halde, her yıl aynı hevesle yeniden yapıyorlardı. Bu tür internet mecralarının karakterleri böyle, ne yapalım. Muhtemelen çok büyük sermayeleri olmadığı için böyle oluyor. Mesela "Wikipedia"da veya "Internet Archive"da bilgilerin asla silinmeyeceğine eminim, zira onlar çok büyük sermayeye sahipler ve vakıf zihniyetiyle çalışıyorlar. Ama bizim kullandığımız mecraların da birtakım avantajları var: onlardan çok daha eğlenceli ve özgürler. Ansiklopedi bölümümüzde yer alan neredeyse tüm görselleri barındıran "Photobucket" da aynı numarayı yapmış, o bölümdeki görellerin çoğu gözükmüyor. Ne yazık ki "Imgur" kötü çıktı, ama diğer barındırma sitelerinin de ileride aynı şeyleri yapmayacağının garantisi yok. En iyisi her açtığımız konunun hem "html yedeğini" almayı, hem de "Internet Archive" gibi bir siteye yedeklemeyi alışkanlık haline getirelim derim. Bu arada, "Motion" gibi profesyonel bir bilişim uzmanının aramızda olması "Çizgi Diyarı" için bir şans. Onun bilgi birikimi ve deneyimlerinden önümüzdeki zamanlarda da epey yararlanacağız sanırım.

Moral verdiğiniz için çok teşekkür ederim sevgili Scanfan. Ben de aynı şeyleri düşündüm zira bu paylaşımlar benim büyük keyif aldığım şeyler.. Bir değil 10 kez silinse gene eklerim, beni üzen tek şey zaman darlığı zira bu sürede yapmayı planladığım bazı işleri şimdilik ertelemek zorunda kaldım. Ayrıca sitede de bir süre pek aktif olamayacağım; yardım öneriniz için çok teşekkür ederim lakin ben kendim eklemek istiyorum zira bazı resimleri elden geçirmem ya da değiştirmem gerekebilir. Bu bölüm sizler gibi dostlarımız sayesinde ayakta kalıyor, siz zaten fazlasıyla bana destek veriyorsunuz yani..
Sevgili Motion'a gelince o da sizin gibi her konuda bana yardımcı olup, kimi yerde yol gösteriyor sağolsun... Yani her zaman arkamda iki tane görünmez elin olduğunu biliyorum.. :) İyi ki varsınız, her şey için tekrardan çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın..
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Opera tarayıcının VPN'si var girebiliyorsunuz.
Opera'da VPN servisini açtınız mı?
Teşekkürler sevgili "Atilkurt" dediklerinizi uygulayarak, programı güzelce çalıştırmayı başardım. Herkese tavsiye ederim zira "Windscribe" gibi 2 GB'lık kota kısıtlaması yok. İsteyen arkadaşlar linkinden bu tarayıcıya ulaşabilirler..

windscribe.com adresinden yanılmıyorsam 10 GB aylık kotası olan bedava VPN alabilirsiniz. Bir deneyin. Her browser için eklentisi var. Ben chrome için onu kullanıyorum. Belki sizin de işinize yarar.
Sevgili Ekenciz, maalesef Windscribe'in 2 GB aylık kotası var ve kotayı 3 saat önce bitirdim. Lakin aklınızda bulunsun "Opera developer"ı hiç bir kota olmadan kullanabiliyorsunuz, indirdikten sonra sadece ayarlardan VPN'yi etkinleştirmeniz yeter. 2 saattir dünya kadar resim indirdim hiç bir sıkıntı yaşamadım, oldukça da süratli.. Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim.

bu sitedeki linkten istediğiniz sayfalara geçiş yapabilirsiniz. Sayfada altta web arama bölümüne siteyi yazın yeter.
Sevgili Hayalet Aslan; ben imgur'daki resimlere Çizgi Diyarı üzerinden erişmek istediğimden maalesef sizin bahsettiğiniz site yardımcı olamıyor. Şayet resimleri direkt imgur'dan kopyalasaydım bu alternatif de işe yarayabilirdi ama en azından başka bir işimize yarayabilir. Tavsiyeniz iyi oldu. Size de teşekkür ederim.

Yasaklı sitelere girmek için DNS'i değiştirmek, VPN kurmak veya 3. parti bir yazılım kullanmak (TOR Browser gibi...) elbette ki çözüm olabilir (ki bunları benim gibi bir bilgisayar programcısının bilmemesi mümkün değil sanırım!) :)
Sevgili Motion bilgisayar programcısı olduğunu inan bilmiyordum, desene büyük pot kırmışım. :) Bunu az önce yazını tekrar okurken fark ettim, lütfen kusuruma bakma dostum. Bu arada ben seni hep müzik sistemleriyle ilgili bir işte çalışıyorsun diye tahmin ediyordum. :) Son olarak; imgur'daki paylaşımları bilgisayarıma indirip, sonra hemen postimage vasıtasıyla sitemize eklemeye karar verdim. Bahsettiğin gibi; uzantı eklemek sadece geçici bir çözüm olur zira diyelim Imgur temelli kapandı, o zaman resimlerin hepsi ilelebet kaybolur. Son olarak; tavsiye ettiğin uzantı ekleme olayını da denedim; gayet iyi çalışıyor. Bu tarz tiyoları ara sıra verirsen bizim de biraz daha web bilgimiz artar dostum. :) Her şey için teşekkürler..
 
Son düzenleme:
Üst