Tarama boyutlandırma

bredeve

Yeni Üye
27 Kas 2013
22
42
Öncelikle merhabalar,
foruma baktım ve yardım isteyebileceğim bir başlık bulamadığım/göremediğim için buraya açmak istedim.
Eğer yanlış açmış isem, rica ediyorum beni bilgilendiriniz veya konuyu uygun başlığa taşıyınız.

Gelelim soruma.
Bir süredir kitaplarımı hem arşiv hem de ulaşamayanlara yardımı dokunması açısından bazı kitaplarımı taratarak dijital ortama aktarıyorum.
Ama bir sorunla karşılaştım bugün.
Kitabı tarayıcı kapağını kapatmazsam böyle siyah, kapatırsam beyaz renk geliyor alt boşlukta. Kitabı normal boyutlarına göre algılamıyor sanırım tarayıcım.
Canon pixma E510 model bir yazıcı/tarayıcı kullanmaktayım.
Her taramadan sonra siyahlığı düzeltmek istemiyorum, onlarca yüzlerce sayfa var. Bu ayar bilen varsa müteşekkir kalırım yardımı karşısında.
Veya iyi bir tarama uygulaması varsa bildiğiniz, söyleyiniz hemen edinip onu kullanmaya başlayayım.

Şimdiden yardımı dokunacak olanlara, konuyu okuyup dahil olacaklara teşekkür ederim.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,992
13,514
Tüm sayfaları taramaya başlamadan önce bir taslak taraması başlatın.
Taslak taramasında taranacak alanı belirleyin, sizin durumunuzda bu: Siyah ya da beyaz bölgenin içindeki alana karşılık gelecektir. Her seferinde kitabı ya da sayfaları aynı yere yaslayın, farklı yere yerleştirdiğinizde sadece taslak taramada seçtiğiniz alan tarama olarak dikkate alınacağından sayfalar eksik ve eksik kalan kısımda da siyah ya da beyaz bölgeler olur. En iyisi trayıcının kenarlarından birine kitabı yaslayarak taramaktır. Sizin kullandığınız tarayıcının taslak tarama ve ilgili bölümü seçme işlevi mutlaka vardır ama yoksa aşağıda linkini verdiğim yazılımın bu işlevi mevcuttur. Özellikle elinde belge besleyici özellikli tarayıcı bulunduran kişiler için bu yazılım hayatı ciddi derecede kolaylaştırıyor. atta portable bir program olduğundan kurulum yapmadan da çalışabilir. Bazı sistemlerde portable programlar çalışmayabiliyor, o durumda kurulabilir versiyonu yüklemek gerekir.
İndirme Linki.
 
Üst