Geyik Elması (Alıç)

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Kayserili komşum akşam üzeri bir poşet getirdi. İçinde geyik elması varmış. "İçimi keyifli ve çok yararlı bir şey, mutlaka dene," dedi.

Leblebiden biraz daha büyük kurumuş meyveleri ve altı iyice açık renkli yaprakları var. Meyve ve yaprak birlikte demleniyormuş. İki saat önce aklıma geldi, demleyip içtim. Demlendikten sonra kokusu ıhlamura benziyor, içimi gerçekten güzel.

Ara sıra içebileceğimi anlayınca İnternet'te araştırdım. Çok az yerde bilgi var. Allah'tan bir sitede oldukça ayrıntılı bilgi bulabildim. İmla düzeltmesi yaptıktan sonra 3 tane de resim seçip düzenledim. Belki birinin derdine çare olur düşüncesiyle sizlerle de paylaşmak istedim.

Antalya'da pazarlarda satılıyor. Her halde bütün Türkiye'de bulunuyordur.


geyikelmaskk.jpg
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,946
denize sıfır
Bildiğimiz Alıç bu..Geçen yıl araziye 110 adet çeşitli meyve fidanları diktim aklına ne gelirse 3-5 hepsinden var.Bir tanesi kurudu.Bu alıç o işte.:)Baharda 2 tane gelecek ama ben onu 5 yapayım işe yarayacak görünüyor.
Bizim burda sanırım rumlardan kalmıştır devasa bir keçiboynuzu ağacı var 2 yıldır ilk kez budak gördü ondan 2-3 tane kırıp kaynatıp onu içiyorum uzun zamandır çayı azalttım.Yakında buğday çimine geçeceğim çalışmalara başladım.İlk tepsiyi yaptım 5 günlük oldular resim altta.


0061984x1488hmh.jpg
 
Üst