Marvel Corner Box Uygulaması

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Marvel çizgi romanlarında sayı ve fiyatın yazdığı köşe kutusunda karakterinde mini bir resmi olurdu. Uzun yıllar boyunca bütün Marvel dergilerinde yapılan bu uygulama şirketin sembolü gibiydi. The Corner Box olarak adlandırılan kutu içlerindeki resimler bazı sayılarda arkası arkasına değişim gösterirdi.

Örneğin; The Incredible Hulk #292 - #300 sayıları arasındaki köşe kutularında akıllı Hulk tekrar vahşi Hulk'a dönüşüyor. Hem köşe kutuları hem de gif resmi aşağıya ekliyorum.

HulkingOut.jpg


tumblr_me74vxhcDF1qzhnmco1_250.gif
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326

"The_DarknesS" üstadım, sunduğunuz "Marvel Corner Box" uygulamaları benim aklıma hemen ortaokuldayken filan defterlerin, kitapların köşlerine çiziktirdiğimiz "flipbook" animasyonlarını hatırlattı. Tabii o zaman haliyle bunun adının ne olduğunu bilmiyorduk. Bir de bizim yaptıklarımız aşağıdaki videolara kıyasla çok daha basitti. Belki Marvel de bir "flipbook" esprisi yapmayı amaçlamıştır, eğer öyleyse çok zekice bir buluş. Özellikle "Hulk"un köşe resimlerinin olduğu dergiler üstüste koyulup hızla çevrilecek olursa sanki bir animasyon meydana gelecek gibi duruyor, bunlar ardışık resimler. Doğrusu dikkatiniz takdire şayan.

Not: Dikkatimden kaçmış, şimdi gördüm; animasyon örneğini zaten siz ilk mesajın en altına anigif dosyası olarak eklemişsiniz!


"Flipbook" örneği

Tam sayfa düzenlenmiş bir "flipbook" örneği
 
Son düzenleme:
Üst