Red Sonja Alfa Yayınları 60 Liralık Seri Sayı 04 - Kanlı Taht (Yeniden Tarama)

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Red Sonja Kılıçlı Dişi Şeytan 60 Liralık Seri Alfa Yayınları Sayı 04 - Kanlı Taht (13 Mayıs 1983) (Yeniden Tarama)

rs401.jpg


Yeniden taranarak, düzenlendi.. Bu nedenle eskisi hükümsüzdür.. İlgilisinin beğenisine.. Saygılarımla..

 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Eline sağlık üstadım :), bu arada muadili Axa çevrilmiş :(, zaten ben 15 gün sonra kampa giriyorum :Z, en az altı ay yokum :eek:, 6 ay foruma girmeyeceğim ve tabii Diyar bayram edecek :Ğ
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,673
İstanbul
Eski taramanın sahibine teşekkür ederek başlayayım mesajıma. Bu ilk taramalar sayesinde pek çok insan çizgi romanla yeniden buluştu. Eksiğiyle, fazlasıyla bu taramalar sayesinde bugünlere geldik. Yanılmıyorsam eski taramanın sahibi sevgili kolibri üstadımız. Binlerce çizgi romanın arşivlerimize girmesine vesile olmuş dostumuzu sevgi ve saygıyla analım.

Elbette geçen zaman içinde daha iyi taramalar, daha iyi düzenlemeler yapmayı öğreniyoruz. Savok üstadımın bu taraması hâliyle ilk örneğine göre epeyce daha iyi. Elbette üstadımın bu husustaki becerilerinin de bunda payı büyük. Bu taramada ilkinden farklı olarak dolgu olarak kullanılan Kull ve aşina olmadığım "Suskun" isimli bir başka çizgi roman daha yer alıyor.

80'li yıllarda çizgi roman dünyamızın son derece kısırlaştığı mâlum. Bu kısırlığın giderilmesinde saygıyla anacağımız Ali Recan'ın katkısı elbette çok büyük. Red Sonya ama elbette daha çok Conan ile bu boşluk bir nebze dolduruldu. Huzur içinde yatsın, Ali Recan'ın bu manada katkısı çok büyük. Bu katkıyla beraber zaman zaman bu dönem çizgi romanlarında rastladığımız özensizliğe de işaret ettik. Özellikle bantlarda kesilmeler ve çeviri problemleri bu tür problemlerin en dikkat çekenleriydi. Red Sonya örneğinde durum nedir diye bir bakayım dedim. Sonuç hiç fena değildi:

rs419350x537.jpg
redsonja07page17350x537.jpg


Çeviriler "Barbar Conan" serisindeki çevirilerle karşılaştırılınca epeyce doğruydu. Orjinal çizimlere de hiç müdahale edilmemişti. Muhtemelen kısa zamanda iş yetiştirme zorunluluğu nedeniyle kimi zaman karşılaştığımız görece özensizlik bu kez yoktu. Sadece metin sığdırılamadığı için bir balon büyütülmüştü ki bu da kabul edilebilir ve anlaşılır bir şey. Neyse; eleştiriler bir yana Ali Recan'ın çizgi roman tarihimizdeki önemli yerini teslim edip, kendisini bir kez daha minnetle ve saygıyla analım.

Güzel çalışman ve vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum, üstadım.
 
12 Şub 2010
15,006
543,641
Conan gibi uçanın kaçanın elinden kurtulamadığı bir çizgi roman kahramanı için en ilginç tip Red Sonya'dır muhakkak. Conan'ın elinden hep kurtulmuştur ve üstelik de hep kazık atmıştır:)
Belit'in kıskandığı tek kadındır yanılmıyorsam Red Sonya.
Canavarın envai türlüsünün, bir çok iblisin hakkından gelen Conan ise her ne hikmetse hakça bir dövüşte Red Sonya'yı alt edip ödülünü alamamıştır:D

Paylaşım vesilesiyle anılan sevgili dostumuz üstat kolibri'ye, harika yenielemsi için savok üstada ve muhteşem katkısı için sevgili direnc11 'e şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.
 

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,585
3,387
çok kaliteli bir çaılışma, gün geçtikçe arşivlerimiz dahada kaliteli oluyor
ilk paylaşan ve son paylaşan dostlara teşekkürler, ellerinize sağlık
 
Üst