Red Kit Demiryolu Haydutları - Karaca Yayınevi

12 Şub 2010
15,006
543,712
DemiryoluHaydutlar-015ed1a.jpg

Prje




Aynı anda ve aynı ortamda tarama yapmama rağmen kimi sayfalar tarayıcıdan farklı renkte çıktı. Örnek olarak arka arkaya iki kez taradığım kapağı bir arada linke yükleme yaptım.Tarama doğal ham tarama olup sadece kenar kırpması yapılmıştır.

Sevgili fantoma98 şahsında
Tüm çizgi roman tutkunlarına
Saygılarımla​
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,023
Çok emek vermişsin,ortayada çok güzel red kit'imiz çıkmiş.Ellerine sağlık sevgili dostum.
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,226
Kamlançu
Haluk abi, kitap taramaktan tarayıcı yorulmuş olmasın sakın? Bir sayfa açık renkli bir diğeri koyu renkli filan çıkmış :)
Eline sağlık abi, teşekkür ederim.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Aynı anda ve aynı ortamda tarama yapmama rağmen kimi sayfalar tarayıcıdan farklı renkte çıktı...

Haluk abi, kitap taramaktan tarayıcı yorulmuş olmasın sakın? Bir sayfa

açık renkli bir diğeri koyu renkli filan çıkmış :)
Eline sağlık abi, teşekkür ederim.


Bu "soğuk katod lambası" kullanan tüm tarayıcılarda görülen bir durumdur, ki özellikle "düz yataklı tarayıcı"ların neredeyse tamamı bu tür lambalardan kullanır. "soğuk katod lambası" bir tür "floresan" lambadır. Hatırlarsanız evlerde kullandığımız floresan lambaların ve tasarruflu lambaların ışığı ilk satın aldığımız gündekinden daha farklı olurlar. Hatta düğmeyi ilk açtığımızla, birkaç dakika sonrasındaki ışık şiddeti ve rengi de farklıdır. Aynı durum tarayıcılardaki lambalar için de söz konusudur. O nedenle taradığımız sayfaların hiçbiri aynı olmaz. Bu durum en çok iki sayfaya yayılmış (özellikle dergilerin orta sayfaları) büyük fotoğraflarda dikkati çeker. Fotoğraf iki defada taranmış olacağı için fotoğrafın her iki parçası farklı tonlarda olur. Bunu önlemek olanaksız, ama bir nebze azaltmak için birkaç sayfada bir yeniden bir ön tarama yaptırmak ya da boş beyaz bir sayfa tarayarak "kalibrasyon" yapmak uygun olur (bazı tarayıcıların yazılımlarında kalibrasyon ayarları da bulunur). En iyi markalarda bile oluyor bu durum. Ancak "soğuk katod floresan lambası" yerine "LED lamba" kullanan tarayıcılarda (ki bunlar genelde döküman tarayıcılarda-ADF scanners- bulunur) bu durum görülmez. Kullanım kılavuzunda yazmıyorsa iki tür tarayıcı şöyle ayır edilir: "soğuk katod lambası" olanlarda belli bir ısınma süresi vardır. "LED lamba" kullananlarda düğmeyi açar açmaz taramaya başlayabilirsiniz.

Örnek olarak "Yaprak" dergisinden bir sayfa sundum. Bu tabloid gazete boyunda oluğu için (A2 boyutu galiba) benim A3 tarayıcıya bile bir defada sığmadı, ben de iki parça halinde taradım ve yazılımla birleştirdim. Sonuç: iki sayfa arasında bariz ton farkı (demarkasyon hattı kırmızı oklarla gösterildi). Tabii "photoshop"ta mahir olanlar bu ton farkını bir nebze giderebilirler ama bu oldukça zaman alıcı olacaktır.
Yaprak_Derg_rneksayfa.jpg


 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,182
8,056
Ellerinize emeklerinize sağlık Haluk beyciğim.
Ayrıca verdiği aydınlatıcı bilgiler için Scanfan dostumuza da çok teşekkürler.
Selamlar....
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,616
İzmir
Değerli scanfan,
Sizin genel kültürünüze hayranım.
Bilgilendirmeler için teşekkürler.

Durun bakalım Değerli Profesörü unutmayalım arada. :D
Değerli Ağabeyim sizin emeklerinizin karşılığında kelimeler kifayetsiz kalmıştır.
Teşekkürler.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,087
Birbirinden güzel paylaşımlar o kadar çoğaldı ki insanın nutku tutuluyor.
Kuru teşekkür yeterliyse teşekkürler abi.
 
Üst