KIZILMASKE- Tehlikeli Kaçış (Çeviri ve Balonlama)

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,579
Sonunda bu çeviri ve balonlama işine ucundan kıyısından ben de bulaştım..Sizlere ilk çalışmam olarak Kızılmaske'nin ülkemizde yayınlanmayan Frew serisinden bir macerasını sunuyorum. Biz Fantom'u yıllarca Kızılmaske olarak bildik. Ben bir türlü kostümünün asıl rengi olan Mor rengi kendisine yakıştıramadım. Bu yüzden kapak üzerinde ufak bir oynama yaparak kostümünü kırmızıya çevirdim, fakat merak etmeyin, orjinal kapak dosya içinde mevcuttur..Devamı gelecek.. Dostlara hafta sonu hediyemdir.. Keyifle okuyun..

001coy.jpg


 
Son düzenleme:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,476
Sevgili Ravenx kardeşim istersen tüm kapağın rengini değiştir yine de güzel olur.Değerli kardeşim ellerine sağlık,emeklerine sağlık, çok çok teşekkür ederim .Sağolasın,iyi geceler diliyorum.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
elinde pazar filesiyle,
ekmek almaya giden on kaplan gücünde bir adam.:)
ve onu dilimize kazandıran muhteşem rawenx.
keyifle okuyacağım ve frew serisini önüne koyacağım:)
eline sağlık.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,151
İnanıyorum kardeşim sen buna el attıysan çok güzel olmuştur,alıştırma meselesi devamını isteriz:D:D
Eline sağlık,büyük bir emek teşekkürler
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Yine bir "başka yerde yok"
yine bir "rawenx" çalışması
oldukça ilgincime giden ferri çizimli kızılmaske
mor-kırmızı The Phantom
Bu zahmete bu yorgunluğa candan teşekkürler..
Sevgilerimle..
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,518
Elindeki her ne kadar pazar filesi gibi görünsede içi roketatar mermisi dolu.Dikkat edin. patlar matlar.Her ne kadar alışageldiğimiz çizimler değilsede çok güzel bir iş çıkarmışsın.Bu arada ilk kez kızılmaskede çıplak kadın çizimi gördüm.İlginç.
 
P

panda78

İlk çalışma için oldukça iyi diyebilirim elinize emeğinize sağlık, daha iyi nasıl olurdu demezsem içim rahat etmez kimileri bu eleştirilerimden rahatsız olsa da ben daha iyiye bu şekilde gidileceği kanaatinde olduğumdan izninizle görüşlerimi beyan etmek istiyorum.
Birincisi font büyüklüğü bir veya iki numara daha küçük olsaymış balonlara yerleşim daha rahat olurdu, hem bu şekilde birkaç yerde balonun dışına taşma veya zor sığma gibi hatalar olmazdı, ikinci olarak yine büyük oranda font büyklüğünden kaynaklandığını gördüğüm kelimelerin çok fazla kesilmesi durumu var, bu yorumumu da yanlış anlayan arkadaşlar olabilir ben kelimelerin kesilmesine karşı değilim sonuçta benim de kestiğim yerler oluyor olmuyor değil, bir kelime veya cümlenin İngilizcesinin balon içinde kapladığı alan ile Türkçesinin kapladığı alan arasında fark elbetteki oluyor, ben daha güzel gözükmesi açısından mümkün olduğu kadar kelimelerin çok mecbur kalınmadıkça kesilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ama genelde yapılan uygulama kelime sığmadı kes,bu sürekli yapıldğı zaman güzel olmuyor kelime sığmadıysa hemen kesme yerine balondaki kelimelerin yerleşimlerinin değiştirilerek sorunun çözülmeye çalışılması daha iyi olacaktır.
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Kırmızılaştırılarak bizdenleştirilmiş "Ölümsüz Ruh" güzel bir sürpriz oldu. Yapılan olumlu eleştiriler ışığında sana kolay gelsin demekten başka yapacak şey kalmıyor. :)
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Çizgi Diyarı'nda ravenx'i Zagor'un efendisi biliyordum, şimdi de yirmi kaplan gücünde gördüm:), ne mutlu bana böyle dostlarla tanışma şansını bulabildiğim için. Sanaldaki süper kahramanlar şöyle dursun, gerçek süper kahramanlar işte tam burada. Karşılıksız, fedakar paylaşımlar, çok değerli emek ve zamanlarını cömertçe sunuyorlar. Her paylaşımın için sonsuz teşekkürler sevgili ravenx:31::88:
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,579
Güzel yorumlarınıza ve yapıcı eleştirilerinize gerçekten çok teşekkür ederim. Daha iyisi için elimden geleni yapacağım. Kelime kesme meselesine gelince, balonları yazarken 15 inç monitöre sahip arkadaşlarımız da rahat okusun diyerek yazı fontunu büyük tuttum, yoksa ben de kelime kesmeyi sevmiyorum, fakat Panda78'in eleştirilerini dikkate alarak şu an önümde duran yeni çeviride elimden geldiği kadar az kelime keserek ve yazı fontunu 1 ölçü küçülterek çalışacağım. İyi ki varsınız çizgi diyarı sevdalıları.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,187
Bence çok güzel bir paylaşım.
Makbule geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Emek ve fedakarlığınız için can-ı gönülden teşekkürler...
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Kızıl Maske çok beğendiğim ve takip ettiğim bir karakter.
Bir baktım, hiç yayınlanmamış bir çevirisi...
Ahanda! dedim ve hemen indirdim.
Çeviri çok güzel, balonlama fena değil ( Bir kaç kusur var ama olsun, o kadar kusur kadı kızında da olur demişler. Birkaç çalışma sonra fevkalade olacağından eminim. )
Lakin bu hikaye bana çok tanıdık geldi. Sanırım yazarlar hikaye sıkıntısı çekiyorlar.
Kanlı Elmas diye bir film vardı Di Caprio oynamıştı. Afrika'nın elması, kölesi, iç savaşı bitmez zaten...
Neyse efendim uzatmayayım...

Sevgili dostum.
Ben bu çalışmanı beğendim.
Yenisini merakla beklerken, projelerinde kolaylıklar dilerim.
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
güzel bir iş çıkarmışsın, ellerine sağlık. kapak resimleri çok berbat. eski kızılmaskeleri şöyle eline aldığında kapaklarını yiyesin gelirdi adeta. içeriğinden ziyade kapaklar sevdirdi kızılmaskeyi. birde şuna bak; adam pazardan patlıcan almış, evde karnıyarık yaptıracak ama geç kaldığı için hanımından yiyeceği fırçanın sıkıntısıyla yüzünde 10 kılıbık ifadesiyle koşuyor gibi.
 

apollo1967

Yeni Üye
26 Eyl 2009
79
15
Bence tarama yada duzenleme ve balonlama cok hos olmus . Balonlama acikcasi insanin gozunu tirmalamiyor . Tabii bu isden daha iyi anlayanlar farkli seyler soyleyebilir .Ancak tercume icin ayni seyi soyleyemiyecegim. Biraz aceleye gelmis gibi duruyor. Merak ettigimden orijinalini bulup indirdim ve karsilastirdim , benim buldugum orijinal yaklasik 19 mb boyutunda ve tarama sizinki kadar albenili gozukmuyor . Beyazlar bembeyaz olmus. Acikcasi bunu nasil yaptiginizi ogrenmek isterim.

Saygilar Selamlar
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
rawenx; değerli bir çalışma olmalı.daha okumadan çok teşekkürler.
 
Üst