Üzücü Ama Önemli Bir Konu : Vefat Prosedürü

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,961
Yaklaşık 8 yıl önce bir foruma üye olmuştum, hala da üyesiyim. Bu forumda insanlar nostalji ve çocukluk anıları üzerine güzel mesajlar yazma imkanı bulabiliyordu. O yıllara dair unutulan bir çok şeyi hatırlamak gerçekten mutluluk vericiydi. Ben üye olmadan çok kısa bir süre önce bu forumun üyelerinden bir hanım vefat etmiş bunu da bir mesaj sayesinde öğrendim. Hiç görüşmüş, yazışmış olmasak da anılarından bahsetmiş olduğu duygusal paylaşımları okuyunca insan bir tuhaf oluyordu. Ancak ilerleyen zamanlarda yeni üye olan kişiler vefatından haberdar olmadıkları için ölen kişiden alıntılar yaparak soru sorabiliyor, istekte bulunabiliyordu. Bu da biraz abuk görünüyordu hak verirsiniz ki. Bir şekilde insanların bilgilendirilmesi şart. Bahsettiğim sitede kişinin paylaşımlarda soldaki logosunun altına büyük harflerle "UNUTMAYACAĞIZ" yazılmıştı.

Sevgili Profesör'ümüzü herkesin ne kadar sevdiği malum. Her mesajını gördüğümüzde içimiz burulacak, bu gerçekten Çizgi Diyarı üyeleri için zor bir süreç olacak. Ama bununla yaşamak durumundayız. İlerleyen zamanlarda yeni üye olanların da bu konudan bir şekilde haberdar edilmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Kişinin yaptığı paylaşımların sol tarafındaki alanda logonun altına bir özel ikon yazı vs. konulabilir, kişinin profilindeki ziyaretçi mesajı alanı yazıma kapatılabilir, özel mesaj gönderimi kapatılabilir vs.

Tabi Yönetim bu konuda bir şeyler düşünüyor mu bilmiyorum ama en azından insanlar fikirlerini bu başlık altında belirtirse bu yönetime yardımcı olur.

Bu vesileyle tekrar tüm çizgi diyarının başı sağolsun.

Not : Bu başlığı biraz erken mi açtım, sırası mı diye şüphedeyim, saygısızlık yapmış olmak da istemiyorum, ama unutmak gibi bir kötü huyum var, aklıma geldiği için açayım dedim, isterlerse yöneticiler mesajımı silebilir alınmam.
 
Üst