Robert Skemp

ilhanx

Süper Üye
15 Ağu 2009
5,401
178
Robert Skemp - Pin-up Art

Robert Skemp (1910 - 1984)
Sundblom okulunun bir üyesi, o ilk olarak, 1928-29'da New York'ta sanat öğrenci birliğine katıldı, sonra sanatın görkemli merkezi okuluna ilerledi, George Luks, Thomas erkek geyiği Benton'un altında o yıllarda çalışmak, ve Ballinger'i sürekli rahatsız eder. Ama onun, bir sanatçı olarak onun kendisininkine geldiği Chicago'da Haddon Sundblom'la onun birliğine kadar değildi.
Skemp ve diğer Sundblom himayedeki adamları, Gil Elvgren, Al Buell, ve Joyce Ballantyne'yi beğenir, daha yaşlı sanatçının olanda büyük parçada onların sanatını yaptı. Yukarıya onun topluiğnesi esnasında, ve çekicilik kariyeri, Skemp, birkaç büyük yayımlayan ev için çalıştı, ama onun orijinal resimleri, bugün çok nadirdir.
Reklam etmenin alanında, Skemp, ulusal kampanyaları geliştirdi, şirketler, Schlitz birası, Studebaker arabaları, ırmağın sığ yeri motor şirketini beğendiği için ve, özellikle onun şekillerinin, Elvgren'inkiyle iyi koordine ettiği, Coca-kolalı içecek için, çoğu, ve firma için Sundblom'un işi. O hem de, ana görüş magazinleri için birçok hikaye resimlemesini yarattı, Cumartesi akşamı direği, madencininki dahil, ve uzakta sporlar. Skemp çoğunlukla, onun işinde Elvgren'in "Durum" pozlarını benimsedi, yansıtan kızlar, çeşitli faaliyetlerde kötü-bekçiyi yakaladı. Ana renklerin kullanımı, onun işinin başka bir karakteristiğiydi. O, büyük bir biçimde boyadı, (161.6x-76.2 santimetresi) genellikle 40 x-30 inçi, tuvalde yağda.
Skemp, çizerler ve ulusal sanat kulübünün toplumunun bir üyesiydi. Onun resimleri, (Beşgen, Birleşik Devletler sahil güvenliği, ve New York halk kütüphanesi) her iki umumi toplamadadır, ve ortak olanlar (Ve T, Reynolds tütünü, ve orta halli arazi sahibi nanesi). 1949 ve 1953'ün arasında, Skemp, Chicago'nun sanat yönetici kulübünden pek çok madalyayı kazandı.

kbsskemp01lg.jpg


kbsskemp02lg.jpg


kbsskemp03lg.jpg


kbsskemp04lg.jpg
 
Son düzenleme:
Üst